Aktywne Wpisy

fundacjawosp +315
❤️ 33. Finał WOŚP w pełni. Ale się dzieje! 😍
Czekamy na Was cały czas w studio telewizyjnym i w plenerze na błoniach PGE Narodowego.
📌 Poznajcie kilka liczb, które znamy o tej godzinie:
➡️ kwota deklarowana tegorocznego Finału w tym momencie to 62 943 324 zł
➡️ zbieramy w 1686 sztabach, w tym w 93 zagranicznych, w 23 krajach! To łącznie aż 120 000 wolontariuszy na całym świeci
Czekamy na Was cały czas w studio telewizyjnym i w plenerze na błoniach PGE Narodowego.
📌 Poznajcie kilka liczb, które znamy o tej godzinie:
➡️ kwota deklarowana tegorocznego Finału w tym momencie to 62 943 324 zł
➡️ zbieramy w 1686 sztabach, w tym w 93 zagranicznych, w 23 krajach! To łącznie aż 120 000 wolontariuszy na całym świeci
źródło: 33F_Pawel_Krupka-3983_small_1600x1066
Pobierz
Linnior88 +11
Ludzie którzy mówią że #damskiprzegryw nie istnieje a ja mam 28 lat i nadal dziewica , to niektóre 16 latki mają o wiele większy przebieg

#wosp
źródło: huj
Pobierz@Phallusimpudicus: przecież możesz zrobić zbiórkę na leczenie pracowników, na co czekasz trollu. Całe życie będziesz takim narzekaczem czy weźmiesz się do uczciwej roboty?
@gorzki99: haha ok, nie chciałem cię urazić
@Darek08: Znajdziesz jak posłuichasz, ale nie chce mi się szukać rozmowy radiowej Owsiaka sprzed dwóch lat prawie, bo nikt mi za to nie płaci.
@Darek08: Może pomyliłem rozmowy, ale na pewno mówili o tym w jednej z ostatnich rozmów. Jak coś to jutro może poszukam, bo mi się nie chce, Owsiak jedzie po NFZ równo- tutaj też o tym wspominał, że NFZ go okradł o tysiaka https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/owsiak-jestem-dobrze-wypelniajacym-swa-role-typowym-kowalskim-i-dostalem-za-to-w-leb/x3smnlm?utm_source=krytykapolityczna.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
NFZ nie kupuje sprzętu. Sprzęt najczęściej kupuje powiat, bo najwięcej jest szpitali powiatowych.
Potem się kontrakt podpisuje na świadczenia które finansuje NFZ.
@gorzki99 Problemem jest powszechność. Nie da się zrobić takiego systemu opieki zdrowotnej żeby leczyć każdą chorobę, u wszystkich i na czas. Cały budżet musiałby iść tylko na opiekę zdrowotną. Moim zdaniem, jak na polskie możliwości, działa dość sprawnie.
W w prywatnych ubezpieczeniach, luxmedach itp. wraz
Niepojęte..
A, i dziękuję za losowy artykuł nie na temat, który przesłałeś zaraz po losowym dwugodzinnym filmiku nie na temat, to może
@gorzki99: Pominąłeś całą resztę mojego komentarza ale już sobie uważaj jak tam chcesz. Zrobiłeś to samo ze mną, bo nigdzie nie powiedziałem też, że system NFZ jest wydajny czy dobry, więc naprawdę wątpię w sens dyskusji z tobą.
Dziś gdy miliony codziennie są przewalone to tylko zawracanie d--y. Porządek trzeba zrobić w polityce, a nie dosypywać bokiem pieniądze
@Darek08: Gdzie Owsiak twierdzi, że NFZ okradł go na 1000 zł, a nic nie robią- de facto to jest ta sama teza, choć inny wywiad. No i nie wierzę, że przesłuchałeś ten podcast gdzie mówili o tym. Właśnie dlatego nie chce mi się szukać
Nie bede przeklejal. Wez sobie przescroluj wyzej. opisalem 2 przypadki ktore znam z autopsji. Przypadki ktore generuja koszta ktorych mozna uniknac. Ja znam takie 2 - leb se daje uciac ze jest ich wiecej.
Albo w sumie przekleje zeby Ci nie robic roboty :D (picrel)
źródło: image
PobierzCiężko mi w ogóle wymyśleć przykład w którym jeden lekarz zalecił 2 tygodnie rehabilitacji, a inny operację i w konsekwencji kilka miesięcy rehabilitacji
@ali_baba: Miras ostatnie co mi sie chce to pisanie bajek. A juz na pewno nie dla atencji na portalu ze smiesznymi obrazkami.
Nie mam pojecia skad roznica w diagnozie. Wiem co mu powiedzieli w szpitalu w austrii bo bylem razem z nim. A na moja znajomosc niemieckiego nie narzekam. Co se zrobil to nie mam pojecia. Co mozna zrobic z kolanem na nartach? Wrocilismy do polski i wyladowal na
@djtartini1: nie no, zacząłem od prośby o wskazanie źródła twojego twierdzenia - cytatu Owsiaka i sondaży, na które się powołujesz. Bo trochę głupio by było jakbyś kogoś oskarżał wymyślonymi przez siebie stwierdzeniami, a na ten moment tak to wygląda. Już 5 czy 6 twoja odpowiedź i zero konkretów
@Darek08: Czyli to, że Owsiak twierdzi, że NFZ go okrada to kłamstwo? Wskaż mi to? No i oberzyj w końcu ten podcast, zamiast bronić go bez sensu i obrażać mnie- sorry obraziłeś już w drugiej wypowiedzi co to ma za znaczenie w której. Sam se znajdż na youtube.com chamie jeśli nie potraisz dyskutować.
@djtartini1: czemu zmieniasz temat?
Według ciebie Owsiak powiedział, że "WOŚP utrzymuje system ochrony zdrowia w Polsce, a NFZ tylko kradnie", jednak nie jesteś tego w stanie udowodnić cytatem Owsiaka ani sondażami, na które się powoływałeś. Byłoby miło, jakbyś jednak wskazał jakiś dowód na takie twierdzenie Owsiaka, nawet po twoim obrażalskim obruszeniu się
@djtartini1: według mnie to źródło po prostu nie istnieje i Owsiak tego nie powiedział. Gdyby było inaczej to przyznałbym ci rację, ale nic nie wskazuje aby to była prawda. Mam uczulenie na przypisywanie innym czegoś, co nie powiedzieli, a mam wrażenie, że to nastąpiło w tym wątku
@Darek08: Nawet w tym tekście z Onetu powiedział coś praktycznie 1:1 i to pominałeś całkowicie- sens jest ten sam, choć to inny wywiad, Owsiak po prostu ma takie poglądy. Moim zdaniem nie obejrzałeś w ogóle tego podcastu i do mnie masz pretensje.