Wpis z mikrobloga

• 6
@ManletSlayer: mam wrażenie, że prędzej ściana jest u facetów, zwłaszcza jeśli nie mają kasy. Ja mogę uczciwie powiedzieć o sobie, że już trafiłem na ścianę, więc wycofałem się z rynku w matrymonialnego, dla swojego zdrowia psychicznego. Lubię jednak od czasu do czasu przeglądać Badoo (Tindera już dawno się pozbyłem). To trochę takie moje gulity pleasure, jednocześnie dość dobre źródło wiedzy o ludziach, zwłaszcza kobietach.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Tinder – aplikacja, która miała pomóc w łączeniu samotnych serc, a zamiast tego zamienia matrymonialny rynek w coś pomiędzy giełdą papierów wartościowych a sklepem z promocjami. W świecie lewych i prawych swipe’ów powstała nowa rzeczywistość – pełna iluzji, złudzeń i oczekiwań, które czasem mają tyle wspólnego z rzeczywistością, co seriale sci-fi z podróżami międzygalaktycznymi.

1. Iluzja wyboru: "Jestem gwiazdą, bo mam 500 lajków!"
Portale typu Tinder czy Badoo są jak scena
  • Odpowiedz
@ManletSlayer

@Kopytnik_1: i gdzie ta mityczna ściana o której tak ochoczo wspominali wykopowi coperzy? Dobrze wiemy, że czegoś takiego nie ma ( ͡º ͜ʖ͡º)

Redpill się skrystalizował w okolicy 2000 i był obserwacjami z lat poprzednich. Wtedy faktycznie ze względu na zupełnie inną demografię i czynniki społeczne ściana istniała - tak jak istnieje ona nadal w krajach 3 świata. Teraz redpilaki muszą nadal trzymać
  • Odpowiedz
@Zwierz33:

aplikacja, która miała pomóc w łączeniu samotnych serc

Te apki były w sumie robione pod grono osób które mają problemy z poznawaniem ludzi. Introwertycy, brak czasu lub możliwości poznania kogoś w pracy lub przez znajomych była
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Ściana u przeciętnych facetów zaczyna się gdy kończą szkołę i idą do pracy, bo wtedy nie mają już nawet jak i gdzie poznawać ludzi i dziewczyny. U brzydkich chłopców ściana zaczyna się gdzieś w szkole średniej kiedy już przyspieszył okres dorastania i zaczęły się pierwsze związki z zaliczaniem kolejnych baz i odkrywaniem świata.
Jest jakiś procent potwierdzający regułę, ale najczęściej to tak, że taki zaniedbany i gruby oski wolał
  • Odpowiedz