Dlatego właśnie uważam, że takie portale dla singli typu Badoo, czy tam Tinder, rozwalają rynek matrymonialny. Bo mogą stwarzać poczucie u kobiet, dużej popularności u mężczyzn, a co za tym idzie, dużej atrakcyjności. Nawet takich zwykłych, przeciętnych. Nie mogę wrzucać zdjęcia, ale akurat ta Kasia taka jest. Nie mówię, że jest jakaś zła, ale to jest taka po prostu zwykła dziewczyna jakich wiele.
Swoją drogą też jest to trochę śmieszne i przykre, bo chłopaki co głosują to sobie myślą, że będą wybrani, a tu się okazuje, że lądują w szóstej setce.
@ManletSlayer: mam wrażenie, że prędzej ściana jest u facetów, zwłaszcza jeśli nie mają kasy. Ja mogę uczciwie powiedzieć o sobie, że już trafiłem na ścianę, więc wycofałem się z rynku w matrymonialnego, dla swojego zdrowia psychicznego. Lubię jednak od czasu do czasu przeglądać Badoo (Tindera już dawno się pozbyłem). To trochę takie moje gulity pleasure, jednocześnie dość dobre źródło wiedzy o ludziach, zwłaszcza kobietach.
@Kopytnik_1: Tinder – aplikacja, która miała pomóc w łączeniu samotnych serc, a zamiast tego zamienia matrymonialny rynek w coś pomiędzy giełdą papierów wartościowych a sklepem z promocjami. W świecie lewych i prawych swipe’ów powstała nowa rzeczywistość – pełna iluzji, złudzeń i oczekiwań, które czasem mają tyle wspólnego z rzeczywistością, co seriale sci-fi z podróżami międzygalaktycznymi.
1. Iluzja wyboru: "Jestem gwiazdą, bo mam 500 lajków!" Portale typu Tinder czy Badoo są jak scena
@Kopytnik_1: i gdzie ta mityczna ściana o której tak ochoczo wspominali wykopowi coperzy? Dobrze wiemy, że czegoś takiego nie ma ( ͡º͜ʖ͡º)
Redpill się skrystalizował w okolicy 2000 i był obserwacjami z lat poprzednich. Wtedy faktycznie ze względu na zupełnie inną demografię i czynniki społeczne ściana istniała - tak jak istnieje ona nadal w krajach 3 świata. Teraz redpilaki muszą nadal trzymać
@Kopytnik_1 Ściana to mit serio. Widzę z wielkiego otoczenia że kobiety 36+ łatwiej znajdują facetów niż moi rówieśnicy a co najlepsze wcale nie szukają jakoś szczególnie xD
@bieda_kredyciarz_2proc Bo ty nie rozumiesz czym jest ściana. Taka kobieta jest tanim ruchadłem na dwa weekendy. Tymczasem im się marzy rodzina i dzieci xD
aplikacja, która miała pomóc w łączeniu samotnych serc
Te apki były w sumie robione pod grono osób które mają problemy z poznawaniem ludzi. Introwertycy, brak czasu lub możliwości poznania kogoś w pracy lub przez znajomych była
@Kopytnik_1: Ściana u przeciętnych facetów zaczyna się gdy kończą szkołę i idą do pracy, bo wtedy nie mają już nawet jak i gdzie poznawać ludzi i dziewczyny. U brzydkich chłopców ściana zaczyna się gdzieś w szkole średniej kiedy już przyspieszył okres dorastania i zaczęły się pierwsze związki z zaliczaniem kolejnych baz i odkrywaniem świata. Jest jakiś procent potwierdzający regułę, ale najczęściej to tak, że taki zaniedbany i gruby oski wolał
@ManletSlayer @Rimbolo @Kopytnik_1 @bieda_kredyciarz_2proc to ciekawe kiedy znajdzie męża i zrobi sobie z nim dzieci. Bo jeśli jej się nie uda to niestety spotkała ja ściana. To, że znajdzie się facet gotowy wyruchać 70 letnia babcie o wadze 120kg jest oczywiste. Pytanie czy taka babcia znajdzie chłopa, który ją pokocha i którego ona pokocha.
Znacie kogoś kto popełnił #s---------o? Ostatnio sobie uświadomiłam, że w każdym bloku w mojej okolicy przynajmniej jedna osoba się wylogowała. W większości królował sznur.
Dlatego właśnie uważam, że takie portale dla singli typu Badoo, czy tam Tinder, rozwalają rynek matrymonialny. Bo mogą stwarzać poczucie u kobiet, dużej popularności u mężczyzn, a co za tym idzie, dużej atrakcyjności. Nawet takich zwykłych, przeciętnych. Nie mogę wrzucać zdjęcia, ale akurat ta Kasia taka jest. Nie mówię, że jest jakaś zła, ale to jest taka po prostu zwykła dziewczyna jakich wiele.
Swoją drogą też jest to trochę śmieszne i przykre, bo chłopaki co głosują to sobie myślą, że będą wybrani, a tu się okazuje, że lądują w szóstej setce.
źródło: 1000000539
PobierzMemy piszą się same
1. Iluzja wyboru: "Jestem gwiazdą, bo mam 500 lajków!"
Portale typu Tinder czy Badoo są jak scena
Zgadza się ヽ(
Redpill się skrystalizował w okolicy 2000 i był obserwacjami z lat poprzednich. Wtedy faktycznie ze względu na zupełnie inną demografię i czynniki społeczne ściana istniała - tak jak istnieje ona nadal w krajach 3 świata. Teraz redpilaki muszą nadal trzymać
Te apki były w sumie robione pod grono osób które mają problemy z poznawaniem ludzi. Introwertycy, brak czasu lub możliwości poznania kogoś w pracy lub przez znajomych była
grubo przeterminowana
Jest jakiś procent potwierdzający regułę, ale najczęściej to tak, że taki zaniedbany i gruby oski wolał