Wpis z mikrobloga

#sztucznainteligencja #openai #chatgpt #it #programowanie #programista15k

Chyba pierwszy komunikat w sprawie AGI/Superinteligencji/jakkolwiek to nazwiemy od miesięcy, który mnie martwi. Gwern się zna. Recursive self-improvement to jeden z kroków w kierunku Superinteligencji wg Bostroma. Nie wiem jednak, czy wierzę w to, że modele o (3) są w stanie samodoskonalać się. Intuicja i wiedza mówi mi, że to tylko marketing. Ale to Gwern. Sam nie wiem.

https://www.lesswrong.com/posts/HiTjDZyWdLEGCDzqu#comments
JamesJoyce - #sztucznainteligencja #openai #chatgpt #it #programowanie #programista15...

źródło: image

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JamesJoyce: No niestety ale coraz więcej głosów pojawią się że jesteśmy blisko, choć wątpię że będzie to w najbliższych latach, niemniej czekam na nowy model O współdziałający z agentami, odpytujacymi i krytykującymi idpowiedz O, w szegolnosci jak agenci będą małymi modelami opartymi na mniejszych i wyspecjalizowanych modelach, pytanie tylko ile taka bestja zje prądu
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: jezeli synthetic data dziala tak jak piszą i rzeczywiscie karmią o3 danymi z outputa o1 i jednoczesnie stosuja jak pisze gwern self-improvement to w przeciagu 24 miesiecy bedzie pozamiatane (AGI albo nawet ASI do 2027)
  • Odpowiedz