Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wkurza mnie dzisiaj kupowanie czegokolwiek co jest drogie.
Zawsze zwykłem czytać i oglądać różne recenzje produktów przed zakupem. Wszystkie wydawały się dosyć rzetelne. Nigdy w życiu nie wydałem na spontanie więcej niż 1500zl.

Teraz przymierzam się do zakupu nowego samochodu i o losie, rollercoaster.

Przymierzam się do zakupu czegoś na kilka lat - Lexusa NX, Audi A4, A5, Giulie lub coś innego. Sam nie wiem, motoryzacyjny nie jestem - szukam czegoś fajnego do jazdy ale też niezawodnego i z małym spalaniem do 200k. Nie da się wskazać palcem pojazdu który bez problemu jakiś recenzent może polecić. Przez 80% filmu wymądrza się i gada o doskonałościach tylko po to żeby na koniec skwitować ze w sumie to skrzynia S Tronic jest tragiczna i już mi się mózg zawiesza. Oglądasz potem kolejny film w który jegomość jedzie po A4, ze śmieszną miniaturką “Unikaj tego samochodu, tragedia”

O dziwo łatwiej mi było kupić mieszkanie niż dobry telewizor do salonu. Jestem zmęczony szukaniem samochodu

#motoryzacja #samochody

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Lexusa NX, Audi A4, A5, Giulie lub coś innego. Sam nie wiem, motoryzacyjny nie jestem - szukam czegoś fajnego do jazdy ale też niezawodnego i z małym spalaniem do 200k

@mirko_anonim: jeżeli z wymienionych masz problem wybrać niezawodne z małym spalaniem to xD
lexus, długo nic, jeszcze dłużej nic, a4.
Kupić tv? owszem ciężko jeżeli jesteś technicznym spoceńcem, jeżeli nie, to 2 dni i już. Kupowałem jesienią.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli nie chcesz tracić czasu, to polecam skorzystanie z usług kogoś kto zawodowo zajmuje się poszukiwaniem i sprawdzaniem aut. Po jednej rozmowie na podstawie Twoich preferencji będziesz miał już ustalone konkretne modele, wersje i silniki. Popytaj po rodzinie, znajomych czy mają kontakt do takiego człowieka.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jesteś zielony w temacie motoryzacji i dziwisz się, że spotykasz duży natłok wiedzy?

Musisz porozmawiać z kimś kto ma doświadczenie z różnymi autami. Ja mam z wieloma ale nie wszystkimi. Poza tym nie każdy potrafi wyważyć swoje opinie, a nawet jak próbuje to może mieć lekkie skrzywienie.

Ja na przykład mam daily 300 konnego hothatcha i boli mnie gdy jadę nowym a5 bo 190 koni przy jego masie jest dla mnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
entuzjastyczny-szermierz-52: Po co w ogóle chcesz kupić ten samochód? Bo brzmi jak zupełnie zbędne pasywo w twoim życiu (nie opłaca się).

Dodatkowo nie jesteś fanem zadnej marki, nie masz na oku nic co Ci się podoba. Mi np od zawsze się marzy 5er i po prostu była by to dla mnie blyskotka, na którą bym codziennie zerkal z radością (warto)

U Ciebie ani nie opłaca się, ani nie warto czyli WTF po co typie?
  • Odpowiedz
  • 0
Ja bym brał Rav4 w zwykłej hybrydzie i oddał bym ją jeszcze do wyciszenia. Autko na lata. Ale w tym roku ma być nowa gen. Warto poczekać i zobaczyć jaka będzie.
  • Odpowiedz