Wpis z mikrobloga

Ale te przeróbki filmów/gier itp. przy pomocy AI są fantastyczne.
Piesel-9 - Ale te przeróbki filmów/gier itp. przy pomocy AI są fantastyczne.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piesel-9: to jest wręcz super, że to kwestia może dekady by móc wygenerować cały film i znacznie lepiej na podstawie np. scenariusza... Tylko martwi mnie to, że pewnei dojdzie do jakiejś delegalizacji, bo przecież co gdyby ktoś wygenerował całego Shreka w tym stylu?
  • Odpowiedz
@LifeReboot @niebadzogrem : mam nadzieje że dojdzie do delegalizacji, naruszenie praw autorskich, kradzież własnosci intelektualnej na masową skale, wykorzystanie technologii do średnio legalnych celów, generowanie wizerunku osób bez ich zgody itd, powinni jak najszybciej zakazać tego gówna do momentu aż pajeety z krzemowej doliny staną się transparentni na tyle żeby wszystko było legalne (a nie, czekaj, sam przymus zapłacenia za dane zamiast ich p--------a za darmola z neta byłby dla
  • Odpowiedz
Tylko martwi mnie to, że pewnei dojdzie do jakiejś delegalizacji, bo przecież co gdyby ktoś wygenerował całego Shreka w tym stylu?

@LifeReboot: Prędzej dojdzie do paywalla :p Za drogie żeby sobie coś takiego wygenerować, więc szarzy ludzie nie beda tego robic
  • Odpowiedz
  • 11
efekt tego będzie taki że będzie powstawało tyle gówna że nie odfiltrujesz perełek

@TurboDynamo: To już się dzieje. Chcesz podpatrzyć fryzurę na pinterescie albo poszukać inspiracji do domu na bingu to <machajacypapiez.jpg>, z 80% contentu to wygenerowane obrazki mające niewiele wspólnego z rzeczywistością. A to dopiero początek, nasze dzieci nie będą wiedziały jak świat wyglądał i będzie trzeba wracać do papieru xD
  • Odpowiedz