Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +290
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz
Hatsuban +219
Czy można już zdelegalizować @NewsweekPolska ? #logikarozowychpaskow
źródło: 575504387_1590824168991269_8086323735960096552_n
Pobierz

Tag do obserwowania/wyciszenia - #grubasinwestuje
Statystyki:
Wartość inwestycji: 79 190zł (+9% w porównaniu do poprzedniego miesiąca) + 927 EUR (konto założone w tym miesiącu)
Wpłata w tym miesiącu: 5000zł + 927 EUR
Poduszka finansowa: 14 028zł (-4000)
Wpłata w tym miesiącu: 7000zł
Może najlepiej zacząć od końca:
Poduszka finansowa niestety spadła - padło mi narzędzie pracy, więc musiałem je zastąpić. Ale mówi się trudno - po to to jest żebym nie panikował tylko na spokojnie sobie żył.
Zgodnie z poradą na wykopie założyłem konto EUR i USD na XTB, chcę też przenieść konto IKE do XTB z BOŚ, głównie po to żeby mieć wszystko w jednym miejscu (ale szczerze nie wiem czy mi sie chce wysyłać list do nich xD). Konto w EUR doładowuje przez Zen, na USD jeszcze nic nie wpłacałem. Na IKE też jeszcze nic nie wpłacałem.
W tym miesiącu nie wydarzyło się nic ekscytującego, szczerze powiedziawszy trochę się przestraszyłem masą komentarzy na temat korekty która "już nadchodzi" więc po prostu dokupiłem trochę tego co mam i część odłożyłem na lokatę.
Cel nadal się nie zmienił, ale chyba przeciągnę go w czasie - chciałem uzbierać na wkład własny na mieszkanie. Pieniądze z akcji już pozwoliłyby mi na zakup mieszkania na kredyt uwzględniając już część pieniędzy które chce oddać siostrze, ale chyba nie chce się jeszcze ich pozbywać akcji, nie chce też zerować konta, więc raczej będę odkładał więcej na lokatę z której środki ewentualnie wtedy wydam na wkład własny.
I to by było na tyle, następny update za miesiąc, chyba, że coś się stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #inwestycje #xtb
źródło: IMG_0013
Pobierzźródło: IMG_0012
Pobierz