Wpis z mikrobloga

Minął miesiąc od TEGO WPISU, pora więc na kolejny update:
Tag do obserwowania/wyciszenia - #grubasinwestuje

Statystyki:
Wartość inwestycji: 79 190zł (+9% w porównaniu do poprzedniego miesiąca) + 927 EUR (konto założone w tym miesiącu)
Wpłata w tym miesiącu: 5000zł + 927 EUR

Poduszka finansowa: 14 028zł (-4000)
Wpłata w tym miesiącu: 7000zł

Może najlepiej zacząć od końca:
Poduszka finansowa niestety spadła - padło mi narzędzie pracy, więc musiałem je zastąpić. Ale mówi się trudno - po to to jest żebym nie panikował tylko na spokojnie sobie żył.
Zgodnie z poradą na wykopie założyłem konto EUR i USD na XTB, chcę też przenieść konto IKE do XTB z BOŚ, głównie po to żeby mieć wszystko w jednym miejscu (ale szczerze nie wiem czy mi sie chce wysyłać list do nich xD). Konto w EUR doładowuje przez Zen, na USD jeszcze nic nie wpłacałem. Na IKE też jeszcze nic nie wpłacałem.

W tym miesiącu nie wydarzyło się nic ekscytującego, szczerze powiedziawszy trochę się przestraszyłem masą komentarzy na temat korekty która "już nadchodzi" więc po prostu dokupiłem trochę tego co mam i część odłożyłem na lokatę.

Cel nadal się nie zmienił, ale chyba przeciągnę go w czasie - chciałem uzbierać na wkład własny na mieszkanie. Pieniądze z akcji już pozwoliłyby mi na zakup mieszkania na kredyt uwzględniając już część pieniędzy które chce oddać siostrze, ale chyba nie chce się jeszcze ich pozbywać akcji, nie chce też zerować konta, więc raczej będę odkładał więcej na lokatę z której środki ewentualnie wtedy wydam na wkład własny.

I to by było na tyle, następny update za miesiąc, chyba, że coś się stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #inwestycje #xtb
DonGrubas - Minął miesiąc od TEGO WPISU, pora więc na kolejny update:
Tag do obserwow...

źródło: IMG_0013

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@DonGrubas: A, jeszcze ktoś mi tutaj polecał dokupić alphabet żebym miał 1 akcje a nie 0.999, dokupiłem i mi sie zrobiła z tego inna akcja, co widać na screenie xD nie ogarniam l-l
  • Odpowiedz