Aktywne Wpisy

Soothsayer +74
jak już rozwinę kołhoz to zatrudnię wszystkich frenów

Wink +19
Widziałem wątek na reddicie gdzie ktoś szukał podobnych gier #expedition33 (chodziło o emocje, zwroty akcji, postacie które można polubić) i zaczęła się wyliczanka soulslike'ów i jRPGów.
Jakie emocje przez 20 godzina da mi Dark Soulsów? Dla nowego gracza ewentualnie w---w, że nie może ubić jakiegoś przeciwnika xD
Ale tak zacząłem się zastanawiać jaka gra tak właściwie podobne emocje wywołała we mnie, jaka gra była poruszającą, piękną i mądrą opowieścią?
Do
Jakie emocje przez 20 godzina da mi Dark Soulsów? Dla nowego gracza ewentualnie w---w, że nie może ubić jakiegoś przeciwnika xD
Ale tak zacząłem się zastanawiać jaka gra tak właściwie podobne emocje wywołała we mnie, jaka gra była poruszającą, piękną i mądrą opowieścią?
Do

źródło: image
Pobierz
Uwaga: nie jestem i nie będę specjalistą, inwestuje raczej długoterminowo a mój research jest mocno ograniczony poza moją branżą, chociaż możliwe, że część wypłacę na wkład własny na mieszkanie gdy zmęczy mnie wynajem. Co miesiąc będzie też procentowe porównanie zysku/straty - jako że to pierwszy wpis to go nie ma :)
Statystyki:
Wartość inwestycji: 72 630zł
Wpłata w tym miesiącu: 5100zł
Poduszka finansowa: 18500zł
Wpłata w tym miesiącu: 6500zł
Mój cel na razie to zwiększyć poduszkę finansową na wypadek problemów w pracy lub dużych spadków. Potem zobaczy się co dalej
#gielda #inwestycje #xtb
źródło: inwestycje11
Pobierzźródło: inwestycje1
PobierzWidać ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie kupuj amerykańskich spółek za PLN
I bardziej polecam w euro inwestować, lepiej je później wypłacić bez prowizji niż dolary
@Kamilex97 to jest trochę zamierzone, część pieniędzy z tej drugiej spółki chce przekazać siostrzę gdy pójdzie na studia, bo rodzice, mimo że kochani, to finansowo nie wyrabiają a ja sam ze studiów musiałem zrezygnować po roku ze względu na brak pieniędzy, chce sobie po prostu
Kontynuuj inwestowanie w sp500/acwi, nawet jak pojedyncze spółki zaczęłyby spadać, to zdywersyfikowany ETF powinien być mniej zmienny.
Tak jak przedmówcy powiedzieli, przy kupnie za zlotówki płacisz 0.5% prowizji przewalutowania przy kupnie i przy sprzedaży. Więc warto zamieniać na euro i kupować w euro, szczególnie to co
Założyłem już konto xtb w USD, założę pewnie też w euro - mam konto na zen pro i tam chyba przewalutowanie jest całkiem spoko
@DonGrubas: o ty kurde, tego się nie spodziewałem przeczytać. Wielki szacun.
Uważaj na to że teraz przez ostatni rok cały sektor gospodarki szedł