Zrobiłem przelew blik na telefon, 250 PLN, niestety odbiorca źle podał numer. Próbowałem dodzwonić się na numer gdzie trafił przelew, na początku nikt nie odbierał, a po chwili zostałem zablokowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoniłem z innych numerów, ale jest tylko sygnał. Nie rozumiem jak można tak się zeszmacić za 250 PLN. No cóż, reklamacja w banku już złożona. Jeśli banku się nie wystraszy to poczekam na dane osobowe i pociągnę temat z art. 405 KC. Nie dla kasy, ale dla samej zasady.
#cebula #prawo #blik no i #heheszki bo mam bekę z typa co za 250 PLN będzie się teraz bał do końca życia odebrać telefon od nieznanego numeru
#cebula #prawo #blik no i #heheszki bo mam bekę z typa co za 250 PLN będzie się teraz bał do końca życia odebrać telefon od nieznanego numeru
- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

Zajmujesz się wlasnymi sprawami, moze akurat robisz cos pilnego i ważnego w swojej firmie. Albo jesteś na basenie czy silowni i nawet nie masz telefonu pod ręką.
Wracasz z tego basenu i widzisz 5 nieodebranych połączeń z jakiegoś nieznanego numeru. Żadnej wiadomości, zadnego SMS-a, więc wiesz ze to nie twój klient. Przebierasz się, a natręt dzwoni w tym czasie jeszcze 3 razy.
Ale z jakiej paki bank miałby podawać czyjeś dane komuś? Przecież właśnie w tym wypadku obowiązuje RODO (plus dodatkowe przepisy bankowe) a podstaw prawnych do przekazania danych nie ma tu
Nigdzie nie ma obowiązku doktoryzować się z tego czy to w
Dobrze że numeru telefonu nie pomyliłeś z kwotą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Świetny numer na wyłudzanie, wystarczy zrobić przelew i zażądać zwrotu
Komentarz usunięty przez moderatora
@Adams_GA może być nawet za 10 lat. Mam nasrane na to 250 PLN. Liczy się sam fakt, że nie zamierzam odpuścić.
Ty nie lepszy, bo zamiast mieć sapy do prawowitego odbiorcy przelewu, że jest debilem, dzwonisz do jakiegoś randoma bo wraz z odbiorcą z---------e i chcesz go straszyć sądem? xD
@WykopX: Niech zgadnę. Klasyczne 'nie znam się, ale się wypowiem'?
1. Nie wyludzisz w ten sposób danych osobowych, bo uczciwa osoba widząc przelew nieznanego pochodzenia + dostając informację od banku, że ten przelew to pomyłka: zwyczajnie to