Wpis z mikrobloga

Nie mam juz sily znowu caly weekend prawa reka i noga w lekkim niedowladzie. Jestem pewien ze mam jakąś rzadką miopatię, albo inną chorobę neurodegeneracyjną ale dopóki nie przestane chodzić, to żaden lekarz nie weźmie mnie na oddział i nie zrobi diagnostyki tylko wieczna spychologia. Kinaza kreatynowa drugi raz podwyższona, moje mieśnie po prostu powolutku się rozpadają, ale według doktorów to ja chyba po prostu zmyślam? xD W prawej ręcę już mam dziury z zaniku mięśni, ale oni nie chcą tego widzieć. Pan pobierze końskie dawki magnezu bo pan teżyczke ma i prosze dać mi spokój. Zainteresują się za 5 lat jak przestane chodzić. Tak niestety działa służba zdrowia w tym kraju

#medycyna #lekarz #zalesie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JonaszSynGrazyny: tak to niestety wygląda. Większość pacjentów w początkowych stadiach miopatii, czy też chorób neurodegeneraycjnych jest wypychana z gabinetów i wszyscy im wmawiają że sobie wymyślają

Tak jak mówie. Dopóki nie przestaniesz chodzić, to będą ci mówić że wymyślasz. Bo dopóki chodzisz to tylko ty czujesz, że coś jest nie tak, a inni nie są w stanie tego poczuć/zobaczyć
  • Odpowiedz
@GodComplex: ja tylko odnosiłem się do tego jak to może wyglądać dla kogoś kto sobie tak przeczyta. I co prywatne wizyty tez tak wyglądają? Nie ma w Polsce jakiegoś szpitala czy oddziału który się specjalizuje w tym? Albo jakiś lekarzy pasjonatów żeby tam uderzać?
  • Odpowiedz
  • 1
I co prywatne wizyty tez tak wyglądają?

@JonaszSynGrazyny: To wlasnie głównie prywatne wizyty tak wyglądają. Prywatna służba zdrowia to jest porażka. Nigdy nie rozumiem ludzi, którzy nadają na NFZ, a gloryfikują służbe prywatną. Dla mnie to w 99% przypadków są zdrowi ludzie. W prywacie prawie nic się nie leczy, bo to są koszta, a w prywatnej chodzi tylko o to żeby zarobić. Najlepiej 20 minut pogadać z pacjentem wziąć 300zł
  • Odpowiedz
A zauwazylem ze najczesciej na NFZ narzekaja młodzi, zdrowi co mają problem z tym że muszą iść do lekarza po recepte albo że z kaszelkiem nie mogą w ciągu 30 minut sie dostać do lekarza

@GodComplex: zgadzam się, że jakieś 3/4 prywatnych wizyt lekarskich to patologia nastawiona na wyciągnięcie kasy od pacjenta, a nie na rzetelne podejście i diagnozę. I co najlepsze, to samo usłyszałem od jednego z najlepszych i
  • Odpowiedz