Wpis z mikrobloga

@InnyWymiar90: robiłem dokładnie to samo, za PIS bojkotowałem Orlen, gdy brudna pała zleciała ze stołka, ja wróciłem na Orlen. Niebywałe, co? xD To tak skomplikowany mechanizm, że na prawdę można go nie pojąć xD

A przy okazji, zdecyduj się chłopie na jedną płeć xD
lhotse89 - @InnyWymiar90: robiłem dokładnie to samo, za PIS bojkotowałem Orlen, gdy b...

źródło: 121317219

Pobierz
  • Odpowiedz
@Nanuno: tak jak generalnie się zgadzam - zawsze staram się zwracać uwagę jaki kapitał stoi za danym produktem, szczególnie kiedy mam alternatywę to wolę wybrać produkt robiony w Polsce, najlepiej jeszcze przez polską firmę.

Tak w przypadku kiedy zrobiono z jednej z największych firm w Polsce narzędzie do robienia kampanii politycznej, robienia wałów czy wykupywania spółek do siania dezinformacji (nabycie Polska Press: lokalne gazety) jak i manipulowania cenami paliw tylko
  • Odpowiedz
  • 1
@illumi_mati Dalej nie rozumiesz tego, że jakiekolwiek bojkotowanie zakupu produktów czy usług od polskich firm będzie powodowało tylko to, że Tobie będzie żyło się gorzej. Takie molochy jak Orlen napędzają polska gospodarkę i choćby fakt odkupienia przez nich Polski Press od zagranicznego kapitału jest bardzo ważnym krokiem. W Polsce mamy zbyt duży zagraniczny kapitał medialny, przez co ogromny wpływ na myślenia Polaków mają inne państwa. A chyba nie sądzisz, że Niemcy
  • Odpowiedz
wystarczy obrazek wrzucić i już się plemienne małpy kłócą xddd piękne

@coreconfig: o już przyleciał freethinker z konfederosji xD

Tak? A co niby się k---a zmieniło poza marionetkami w Orlenie, które są tylko po koryto? Nadal ceny wysoko mimo tego, że ropa spadla i dolar tez :)

@MWittmann: mniej o ponad 2 zł za litr, no ale nic się nie zmieniło przecież
  • Odpowiedz
jako stary narodowiec wierny swoim przekonaniom powiem tak nie ważne czy z lewa czy z prawa dla chorągiewek farbowanych lisów powinna być bereza kartuska.

@Micylian: czyli też dla wszystkich prawusów, którzy po 13.12.23 przestali wspierać polski rząd - wcześniej wspierali, a teraz im się zmieniło, chorągiewkom.
  • Odpowiedz
@Nanuno: Nie nie warto. Od kiedy mam spierać kogoś kto mnie dyma? No chyba że to lubisz. Jak mam wybór pomiędzy zagranicznym produktem a polskim nawet niewiele droższym to wybieram polski. Ale jak ktoś mnie ordynarnie chce orżnąć to chyba bym był głupi żeby im napełniać kieszenie. Inaczej nigdy by się nic nie zmieniło w spółkach polskich... Akurat u mnie jest dużo prawdziwych zagranicznych stacji które są z poza kapitału
  • Odpowiedz