nervous_breakdown
248
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
elberet
elberet
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
351
blackbird
@nervous_breakdown: pozdrawiam cieplutko
77
yakuz
@elberet @Aboin ale sama nazwa Ubuntu wywodzi się z Afryki.

Słowo ubuntu pochodzi z języków plemion Zulu i Xhosa zamieszkujących południową Afrykę i oznacza „człowieczeństwo wobec innych”.
15
nervous_breakdown
@NiBBonacci: tego się nie zamawiało żeby instalować, tylko żeby mieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
10
benekxd
benekxd
9
nervous_breakdown
@elberet @Aboin @yakuz @korni007 @niedorzecznybubr
Dyskusja poszła w nieoczekiwanym kierunku
6
Aboin
@elberet w 2007 to nie był nasz problem tylko krajów kolonialnych, które swoje na nich zarobiły
5
winsxspl
@elberet to szczeka ci opadnie jak się dowiesz, że w PO we wczesnych latach 10. był poseł Godson, który był powszechnie szanowaną osobą od lewej do prawej ;)

@blackbird burzuj, ja w tamtych czasach kupowałem Komputer Światy i PC Formaty, a tam niekiedy były dołączane różne distro. Do dziś dzień mam Mandrivę z PCF z 2005, ostatnio nawet zripowalem i wrzuciłem na archive.org. :)
5
CheSlaw
CheSlaw
@elberet Jak już poruszyłeś temat to zwróć uwagę na to że na zdjęciu jest BIAŁY MĘŻCZYZNA!!! Coś kompletnie nie do pomyślenia w dzisiejszych czasach.
5
NiBBonacci
@nervous_breakdown: Wtedy nikt się nie bawił w te płytki, czekało się na Polski Remix
Swoją drogą jak siedziałem na ubu od 8.04 HH do teraz to widać jak duży skok w linuchu zrobiliśmy
Kiedyś dużo yebania z manualnym zaciąganiem paczek było żeby to działało, dzisiaj wszystko out of the box już się odpala i nawet działa to lepiej od Windowsa

Niemniej jednak jako fan Gnome 2.x strasznie mnie zabolało jak
4
d.....u
@nervous_breakdown pamietam ze zamowilem 99szt bo tyle pozwalal formularz na wpisanie i faktycznie przyszlo mi 99 plyt XD
3
0caffe
@nervous_breakdown miałem takie Ubuntu 10.10 ale pożyczyłem i już nie wróciła ( ͡° ʖ̯ ͡°)
3
onepnch
@nervous_breakdown: Pocztą rozsyłali
2
s.....o
s.....o
@nervous_breakdown miałem ze Szwecji (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
2
niedorzecznybubr
2
lordgrievous
@yakuz a według heheszek z tamtego okresu oznaczało "nie potrafię skonfigurować debiana"
2
NiBBonacci
@bad_sin: Raczej, pracuję na 2x 4K, taskbar ustawiony na jednym - głównym - i nie mam w sumie problemów.
Kubuntu 24.04.1 here
2
uhauha
@nervous_breakdown a tam, mandrake to był przełom.
2
Anoncio2111
@nervous_breakdown takie skojarzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2