Wpis z mikrobloga

@nervous_breakdown: Wtedy nikt się nie bawił w te płytki, czekało się na Polski Remix
Swoją drogą jak siedziałem na ubu od 8.04 HH do teraz to widać jak duży skok w linuchu zrobiliśmy
Kiedyś dużo yebania z manualnym zaciąganiem paczek było żeby to działało, dzisiaj wszystko out of the box już się odpala i nawet działa to lepiej od Windowsa

Niemniej jednak jako fan Gnome 2.x strasznie mnie zabolało jak
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: dobrze, że w tym 2007 nie było jeszcze takich prawackich płatków śniegu jak dzisiaj bo całe mirko by zasrali wpisami, że ubuntu na polecenie sorosa promuje multikulti i wielkie liczenie murzynów na okładkach płyt xD
  • Odpowiedz
@elberet @Aboin ale sama nazwa Ubuntu wywodzi się z Afryki.

Słowo ubuntu pochodzi z języków plemion Zulu i Xhosa zamieszkujących południową Afrykę i oznacza „człowieczeństwo wobec innych”.
  • Odpowiedz
@elberet to szczeka ci opadnie jak się dowiesz, że w PO we wczesnych latach 10. był poseł Godson, który był powszechnie szanowaną osobą od lewej do prawej ;)

@blackbird burzuj, ja w tamtych czasach kupowałem Komputer Światy i PC Formaty, a tam niekiedy były dołączane różne distro. Do dziś dzień mam Mandrivę z PCF z 2005, ostatnio nawet zripowalem i wrzuciłem na archive.org. :)
  • Odpowiedz
@elberet Jak już poruszyłeś temat to zwróć uwagę na to że na zdjęciu jest BIAŁY MĘŻCZYZNA!!! Coś kompletnie nie do pomyślenia w dzisiejszych czasach.
  • Odpowiedz
@elberet: @niedorzecznybubr czy ja wiem? Jest biały, w dodatku mężczyzna, jakaś około hinduska, azjata i murzynka. Wyglądają na znajomych.
A nie jak teraz:
Mężczyzna - m----n
Kobieta - biała
Do tego jeszcze sugerowanie że są razem
  • Odpowiedz