Aktywne Wpisy

MonazoPL +232
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
robert-kuzba +108
źródło: list do psiarzy
Pobierz

Zaraz pewno usłyszę, że powinienem to też tagować #nieruchomosci patrząc na to, że sieć w mieszkaniu jest na jego właścicielkę, a nie na mnie, jednak mam pewne pytanie.
Czy istnieje jakaś sensowna usługa DDNS warta zachodu i swojej ceny?
Otóż jakiś czas temu bawiłem się w lokalne streamowanie z peceta do laptopa za pomocą Moonlight i nawet testowałem to przy użyciu ZeroTier, ale gra wydawała się nie warta zachodu, gdyż w większości czasu to nie działało (problemy z ZeroTier) plus komputer odmawiał posłuszeństwa przez już trochę leciwe podzespoły i jebnięty zasilacz na który była wieczna cebula.
Jednak przy zmianie sprzętu sobie pomyślałem o tym na nowo, a z uwagi, iż umowa z #inea nie jest na mnie to wykupić statycznego IP i się boję, że właścicielka nie zrozumie o co mi chodzi i po co mi to, nawet jakbym powiedział jej, że dopłacę to nie wiem, 20 zł/msc plus widzę, iż INEA oferuję taką usługę tylko firmom i z tego względu szukam jakiegoś sensownego, w miarę taniego usługodawcy DDNS do hostowania sobie streaminga i mam nadzieję, że wyjdzie to taniej od GF Now, bo w podróży by się pograło w Marvel Rivals
Po pierwsze... primo, tego typu usług jest multum i to darmowych. Wystarczy poszukać. Korzystam z no-ip.pl od kilku lat i działa.
Po drugie primo, możliwe, że nie potrzebujesz usługi tego typu. Potestuj Steam Remote Play. Jest możliwość wyjścia z nakładki i streamowania pulpitu, a co z tym idzie gier z innych platform.