Wpis z mikrobloga

tez macie takich znajomych, ze jak wy sie do nich nie odezwiecie to oni do was sie nie odezwą? zawsze sie zastanawiam czy oni maja takich samych znajomych czy sie odzywaja

#samotnosc
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: Tak. Teoretycznie powinno się traktować takie osoby "z wzajemnością" ale jestem taka, że jeżeli mi na jakimś kontakcie bardzo zależy, to nie umiem odpuścić i przełamuję ciszę prędzej czy później.
  • Odpowiedz
@jmuhha Mialem, bo przestałem się zadawać z takimi ludźmi. Chociaż czasami uderza nostalgia i jest przykro, że tak się się to potoczyło. Jednak wolę być sam jak palec niż desperacko dbać o znajomości, które są tylko jednostronne.
  • Odpowiedz
@jmuhha już nie mam, bo przestałem się odzywać.

też przechodziłem przez ten etap. nie odzywają się, a jak ich masz więcej (dotyczy też par) to czasem przy spotkaniu z rozmowy wynika, że spotykają się z tymi innymi, ale bez ciebie
  • Odpowiedz
@jmuhha: chyba każdy po 30 ma takich znajomych, ja mam wielu i po prostu przestałem się odzywać. Widać nie jestem im potrzebny to po co trzymać znajomość na siłę?
Przypominają sobie o mnie jak coś chcą, ewentualnie tłumaczą się brakiem czasu - ale to żadna wymówka
  • Odpowiedz
@Tajlosfit Weslug mnie nie warto, jesli znajomość jest podtrzymywana tylko dlatego że ty pierwsza się odzywasz.
I nie chodzi o to, żeby rozliczać każdego po kolei ile razy pierwszy napisał. Mam ludzi, z którymi ja się częściej odzywam pierwszy ale oni o mnie też pamiętają, po prostu mają na głowie więcej ode mnie: dzieci, praca itp. Natomiast znajomość trwa, i potrafią sami napisać głupie “co tam” albo zadzwonić na 5 minut.
  • Odpowiedz