Wpis z mikrobloga

Śmieszy mnie ta walka iphone vs android, ale <elaborat na temat bezsprzecznej wyższości jednego systemu nad drugim>.
#android #iphone #apple
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Benzen to jedna z wielu walk marek Nike vs Adidas, Google vs Microsoft i dużo tego jest jeszcze. Finalnie każdy wybiera co mu pasuje i reszcie powinno to być kompletnie obojetne
  • Odpowiedz
@Belzdron: Windows phone byl tak cudowny ze Nokii nie ma już na rynku smartfonów.
Moze jakby poszli odrazu w stronę swojego oprogramowania jak w N900.
W 10 letnim smartfonie dało się używać discorda czy odpalić gry z DOSa.
Czego by nie mówić to było jakieś i faktycznie miało jakieś wyraźne zalety względem Androida czy iOS. Zresztą to był Linux. Nakładką graficzna nadając wygląd smartfona.
Coś jak obecny SteamDeck z nakładką
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: ta, ale znając Nokię, to MeeGo pozostałby pobocznym projektem, jak wcześniej Mæmo 5. Jakby mieli wciąż trzymać się tego dziadowskiego symbiana, to już lepszy był Windows Phone, bez dwóch zdań. Pamiętam jak były jeszcze plotki, że Nokia połączy siły z Microsoftem. Mając wcześniej doczynienia z Windows Mobile 6.5 (niestety leciwy wówczas hTC Herald) — marzyłem o tym, mając wówczas w ręku, jako główny telefon Symbiana (bodajże Nokia N95). Nienawidziłem
  • Odpowiedz
@Belzdron: Judesoft w tym czasie wypuścił źle przyjętego Windows 8 i do tego Windows phone który poza dziwnym wyglądem nie oferował niczego ekstra. Jakby się dało uruchomić część .exe to było by to coś, z jakimiś faktycznymi zaletami. A tak wyszedł gorszy android wyglądający jak znienawidzony Windows 8.

Microsoft to przegryw jadący na lenistwie użytkowników PC. Wszystkie ich rewolucyjne wynalazki kończyly się mniejszą bądź większą klapą. Obecnie nawet konsole zrobili
  • Odpowiedz
Czego by nie mówić to było jakieś i faktycznie miało jakieś wyraźne zalety względem Androida czy iOS. Zresztą to był Linux. Nakładką graficzna nadając wygląd smartfona.

Coś jak obecny SteamDeck z nakładką gamescope

@Rustyyyy: Android to też Linux, możesz se nawet apki wgrywać Linuksowe (np. serwer X).
Pomysł na Maemo był dobry, realizacja - fatalna
  • Odpowiedz
@fervi: Mój problem z androidem w samrtfonie polega na tym że w każdym jaki miałem równo dwa lata od zakupu wszystko się sypało.
Niestety ale obecnie smartfon ma dużo innych zastosowań bym mógł przymykać oko za dziwne zacinanie się czy zwyczajne przestawanie działać.
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: No kiedyś smartfony się o wiele bardziej zacinały.

Nie wiem, mi się nie zacina, jednakże też mam czystego LineageOS bez usług Google.
  • Odpowiedz