Wpis z mikrobloga

Mirasy mam do Was pytanie. Wcześniej #pracowalam w dużych międzynarodowych #korpo, teraz ruszam do krajowej firmy do pracy (nie małej, ale tylko w kraju więc raptem parę tysięcy pracowników.

I teraz na czym sprawa polega. Zostałam zapytana przez Panią kierownik czy mogłabym czasem zrobić nadgodziny, jak będzie potrzeba. Powiedziałam, że jasne, co to za różnica czy 8 czy 9 godzin. Powiedziała mi że jedyne co muszę zrobić to na badaniach MP powiedzieć że chcę pracować w godzinach nadliczbowych. Tak też zrobiłam...

Lekarz powiedział że to tak nie działa, że on nie może na moje słowo mi tego wpisać. Że ja muszę iść do firmy, powiedzieć że chcę tak pracować i dopiero wtedy do lekarza. Mówię mu że już u nim byłam i powiedziałam że chce, a on że powinni mi dać jakiś wniosek w takim razie. Nic nie dostałam. Jak to działa, jaka jest procedura? Jestem po komplecie badań, co mam zrobić żeby móc robić czasem nadgodziny? Kierowniczka mówi że nie słyszała o czymś takim, nikt nic nie wie, lekarz chce jakiś druk, ja go nie mam i jestem w kropce...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach