Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +152
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

I wytłumacz mi proszę, czemu zawsze macie 3 tygodniowe konta?
Wow
Pierwszy normalny komentarz :D
Wykopki-przegrywy podczas gnębienia przez starszych kolegów w szkole też jedyne co mogli powiedzieć, to coś o MORALNOŚCI, o ZASADACH...
@SoplicaTadeusz: A kto miałby tej Grenlandii bronić, jakimi siłami i jakim sprzętem, bo to jest dosyć istotne.
@SoplicaTadeusz: To żeś odwalił typowego soplice w tym momencie xD.
Komentarz usunięty przez autora
A flota rosyjska to niby co przepraszam? Żadnego lotniskowca, więc powodzenia bez wsparcia lotnictwa. Trzy z pięciu flot rosyjskich nawet nie wezmą udziału w walkach, bo flota czarnomorska, bałtycka i kaspijska działają na
To mniej niż głodująca Korea Północna.
Tak btw, Grenlandii nie należy do Danii, zależy od niej, ale jest autonomiczna. Jej sytuacja prawna nie jest do końca jasna. Historycznie jest w Eutopie, geograficznie na drugiej półkuli, wiec nikt nie będzie bronił Grenlandii przd USA. Pamiętajcie, że wojna to scenariusz polityczny, którego wynik uklepany jest między politykami jeszcze