Wpis z mikrobloga

Idzie się jakoś skontaktować z allegro? Bo mam pewien problem, sprzedający łamie jawnie prawo sanepidu i jeszcze nakłania mnie też do złamania prawa jak i allegro, żeby odesłać zepsuta rybę xD Która dostałem zwykła paczką, zwykłym kurierem, i do tego bez wkładu chłodniczego... .
Już pogodziłem się że zwrotu nie dostanę, jednak chciałem pociągnąć temat i poznać stanowisko @allegro . Jednak ich formularz kontaktowy prowadzi mnie do nikąd.

#allegro #kiciochpyta #sanepid
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Jestem_Tutaj normalnie, już zamawiałem to przyszła ekstra kurierem, w takim styropianie i wkładem. Było lato i była zamrożona cały czas, więc skorzystałem i się przejechałem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@NieoznaczonaReklama wywala do dyskusji, w dyskusji allegro swoje, żeby odesłać ale niby jak xD ehh no chyba nie ma możliwości normalnego kontaktu a w dyskusji to bot odpisuje ciągle to samo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@NieoznaczonaReklama no ciekawe gdzie, jak napisze to wywala bot, że mogę zgłosić przez ofertę. I potem się to zapętla. Nie mogę napisać czegoś chce.

Zmieniłem trochę wiadomość i faktycznie przyniosło mnie gdzie inndziej xd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sberatel Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczyc
zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
Na opakowaniu nie było daty.
I coś tam jeszcze w regulaminie firm kurierskich bo dzwoniłem się pytać to mnie typ od inpostu "wyśmiał"

Tylko to info z mojego googlowania, więc mogą być jakieś błędy xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Nikczemnik no i każe mi to wysłać, mówię że nie mam jak, nawet wojownicy nie mam. A ryba jest w formie rozkładu w reklamówce na kompostowniku. Patowa sytuacja a allegro nie pomaga
  • Odpowiedz
@fraciu: napisz mu że ryba była zgniła i zgodnie z regulaminem wszystkich przewoźników nie możesz czegoś takiego wysyłać. Dodaj że czekasz jeden dzień na zwrot kasy, a później włączasz sanepid i allegro. Odda.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@allegro_pl
cf8a21b0-be42-11ef-bc7a-a186d8e84cc6

I tu już nawet nie chodzi o zwrot kosztów ale łamanie prawa i łatwy sposób na oszustwa, no bo kto będzie trzymał w lodówce zepsutą rybę xD. Z tego co co udało mi się dowiedzieć to wy używacie rączki bo nie macie wpływu na pakowanie i zabezpieczenie towarów przez sprzedawcę, chodź po samej wysyłce kurierskiej widzicie że to zwykła paczka.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@allegro_pl ale ja już się pogodziłem że zwrotu nie dostanę bo nie mam zdjęć. Jedyne co mam to nie prawidłowe wysłanie, z złamaniem prawa z czym wy nic nie robicie. Sytuacja sama w sobie patowa. Ale dziękuję za reakcje i jednych myślę że coś zrobicie z takimi sprzedawcami. Czy jednak byle % się zgadzał.

Sprzedawca sprzedający ryby, łamie prawo wysyłając to zwykła paczka, potem nakłania mnie do złamania prawa i wysłania
  • Odpowiedz
  • 0
@fraciu
Rozumiem, że to była świeża ryba i sprzedawca wysłał to paczką bez usługi transportu w kontrolowanej temperaturze?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pcela normalnie orlen paką bez wkładu xD głupio że trochę temat olałem w pędzie świątecznym, a teraz walczę żeby allegro coś zrobiło z takimi sprzedawcami xd jednak allegro rozkłada ręce, bo to nie po ich stronie.
  • Odpowiedz
  • 0
@fraciu
Jak sprzedawca ma Smarta, to niestety musi udostępnić wysyłkę m.in. na automaty paczkowe. Po prostu Allegro tego wymaga i nie ma tu znaczenia że tego typu rzeczy nie nadają się do wysyłki w ten sposób.
A bez Smarta obroty mocno spadną.
  • Odpowiedz