Idzie się jakoś skontaktować z allegro? Bo mam pewien problem, sprzedający łamie jawnie prawo sanepidu i jeszcze nakłania mnie też do złamania prawa jak i allegro, żeby odesłać zepsuta rybę xD Która dostałem zwykła paczką, zwykłym kurierem, i do tego bez wkładu chłodniczego... . Już pogodziłem się że zwrotu nie dostanę, jednak chciałem pociągnąć temat i poznać stanowisko @allegro . Jednak ich formularz kontaktowy prowadzi mnie do nikąd.
@pcela czyli można łamać prawo? XD wysyłać śmierdząca rybę, potem kazać ja pakować, gdzie nie mam urządzenia do pakowania próżniowe, i znów ja mam łamać prawo i ja wysyłać? Zresztą kto normalny będzie trzymał takie śmierdzące coś, odrazu wyzuci, ja to chwilę trzymałem na dworze.
Pięknie idzie naciągać ludzi na takie coś.
Do tego brak daty do spożycia. Aż chyba zamówię jeszcze raz i złoże skargę do sanepidu z zdjęciami itp.
Po pierwsze, za oznaczenie produktu spożywczego datą ważności, odpowiada jego producent, a nie sprzedawca. Po drugie, masz jakiś dowód na to, że sprzedawca celowo wysłał zepsuty produkt (a nie np. przez pomyłkę lub po prostu nie zauważył), a nie np ryba zepsuła się w transporcie. Inaczej jest to pomówienie (a to już jest przestępstwo).
Tego typu rzeczy nie wysyła się na automat czy punkt odbioru (formalnie
@pcela Zmiana opakowania i odpowiedzialność W przypadku przepakowania produktu (np. ryby) przez sklep, to na nowym opakowaniu muszą znaleźć się wszystkie wymagane informacje, w tym data przydatności do spożycia. Sklep staje się odpowiedzialny za jakość i oznakowanie przepakowanego produktu. Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
Takie coś znalazłem, zresztą ja się na tym nie muszą znać xd tu już prawo zostało złamane na początku, i koniec
Już pogodziłem się że zwrotu nie dostanę, jednak chciałem pociągnąć temat i poznać stanowisko @allegro . Jednak ich formularz kontaktowy prowadzi mnie do nikąd.
#allegro #kiciochpyta #sanepid
Pięknie idzie naciągać ludzi na takie coś.
Do tego brak daty do spożycia. Aż chyba zamówię jeszcze raz i złoże skargę do sanepidu z zdjęciami itp.
Po pierwsze, za oznaczenie produktu spożywczego datą ważności, odpowiada jego producent, a nie sprzedawca.
Po drugie, masz jakiś dowód na to, że sprzedawca celowo wysłał zepsuty produkt (a nie np. przez pomyłkę lub po prostu nie zauważył), a nie np ryba zepsuła się w transporcie. Inaczej jest to pomówienie (a to już jest przestępstwo).
Tego typu rzeczy nie wysyła się na automat czy punkt odbioru (formalnie
Zmiana opakowania i odpowiedzialność
W przypadku przepakowania produktu (np. ryby) przez sklep, to na nowym opakowaniu muszą znaleźć się wszystkie wymagane informacje, w tym data przydatności do spożycia. Sklep staje się odpowiedzialny za jakość i oznakowanie przepakowanego produktu. Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
Takie coś znalazłem, zresztą ja się na tym nie muszą znać xd tu już prawo zostało złamane na początku, i koniec