Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +236
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

* Tysiące firm technologicznych zwolniło łącznie setki tysięcy pracowników - to pewnie przypadek
* Globalna recesja i niepewność ekonomiczna zmusiła firmy do cięcia kosztów - to tylko wymówka słabych firm
* Venture Capital drastycznie zmniejszyło finansowanie startupów - dobrzy programiści nie potrzebują VC
* Firmy zamrażają rekrutację i anulują oferty pracy w ostatniej chwili - to tylko test Twojej determinacji
* AI zjada entry-level pozycje - powinieneś był to przewidzieć 5 lat temu i zostać AI ekspertem
* Wymagania rekrutacyjne to teraz "Junior z 5-letnim doświadczeniem, znający 15 technologii" - to normalne oczekiwania
* Proces rekrutacji trwa 6 miesięcy i 8 rund rozmów - dobry programista powinien to przejść bez problemu
* LinkedIn jest zalany tysiącami aplikacji na każde stanowisko - to tylko pokazuje ilość słabiaków
Tylko dlatego, że jesteś słabym programistą. Przykro mi, branża IT nie jest dla Ciebie...
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #pracbaza
źródło: 9fs67a
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@piecipoltysiaca: IKS DE XD Model językowe są wykorzystywane na prodzie może od roku w dużych firmach. Nauczenie się jak to działa to dosłownie dwa dni, bo to dosłownie jeden endpoint API jakiegoś OpenAI. Ale to za trudne, bo ktoś klepał crudy od dziesięciu lat niczym w memie o zamkniętej fabryce żeliwnych nocników xD