Wpis z mikrobloga

Siema, doradzicie? Szukam opon zimowych do paska b6. Rocznie robię 20kkm, z czego właściwie połowa po mieście, a połowa na trasie (na trasach latam +/- 160-180km/h) - do tej pory miałem Hankook Winter i*cept RS3 W462 205/55 R16 91 H. Widzę niestety, że te oponki podrożały o połowę (płaciłem za nie 5 lat temu 220, a obecnie najtaniej je widzę za 323PLN).
Ciężko mi znaleźć w necie jakieś nieśmieciowe porównania, a zastanawiam się czy warto dopłacić do "klasy ekonomicznej", bo widzę, że takie Goodride sw608 czy Dębica Frigo hp2 są w cenie tych Hankooków sprzed 5ciu lat.

#oponyzimowe #opony #passatb6 #motoryzacja
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bigeek: zobacz barum polaris 6. Nowy kapeć, tani. Ale nie wiadomo jak to jeździ. Ale z racji że to nie dawno miało premierę to nie powinno być jakiejś lipy.
Od goodrida to z.daleka.
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod, @Zakrentas, @olokynsims: przecież napisałem, że tej pory jeździłem na hankookach - zarówno zimowych jak i letnich. Żadne chwalenie się, tylko jak ma mi ktoś doradzić nie wiedząc jakim autem i jak jeżdżę.

Reszcie dzięki za doradztwo - biorę najpewniej hankooki. Macie może porównanie czy lepiej wziąć hankooki czy nokiany? Bo patrzę na Nokian Tyres Snowproof 2 - cena podobna
  • Odpowiedz