Szukam dobrego wzmacniacza wifi. Do części pomieszczeń nie dociera sygnał sieci. Nie korzystałem wcześniej z takich urządzeń, więc pytanie co polecacie i czym się kierować przy wyborze urządzenia?
1. Czy nie muszę ciągnąć do wzmacniacza przewodu LAN? 2. Czy na większych powierzchniach, gdzie nie dociera nawet sygnał wzmacniacza, dobrym pomysłem będzie użycie kolejnego wzmacniacza (kolejny repeater na sygnał z innego repeatera)?
@Tino ja p------e większego gówna nie mogłeś wybrać. Kup sobie np. Archer C6 - przełącz w tryb Access Pointa i wsio. Koszt śmieszny a jakość bardzo duża.
@Tino: w zyciu bym nie powiedzial, ze w sklepie "wszystko za 5 pln" mozna kupic AP/repeater XD
Jesli potrzebujesz danych, czemu to slaby reapeater to juz mowie - pomijam watpliwosci co do ceny - tylko 2.4 ghz - gniazdko lan eth 100mb/s, czyli realnie to jakies max 12 MB/s (zakladajac, ze urzadzenia nie bede sie bic o
Za parę groszy więcej masz już router z WiFi6 (AX) :
@brokenik: Dzięki - to już mam faworyta. Czy poza 5 ghz, WiFi6 (AX) i dużą przepustowością - jeszcze na coś innego zwracać uwagę przy wyborze dobrego urządzenia?
@brokenik: Sprawdziłem bliżej i ten router nie obsługuje protokołu PPPoE - także jak rozumiem, to będę mógł go podłączyć tylko jako Access Point po LAN - tylko też będzie ograniczony przepustowością źródłową routera głównego?
@Tino: extendery to jeden wielki rąk. Jak masz trudną sytuację, to ja bym raczej poszedł w powerline + jakiś TP-Link w trybie ap. Demon prędkości to nie będzie, ale lepiej niż extender
1. Czy nie muszę ciągnąć do wzmacniacza przewodu LAN?
2. Czy na większych powierzchniach, gdzie nie dociera nawet sygnał wzmacniacza, dobrym pomysłem będzie użycie kolejnego wzmacniacza (kolejny repeater na sygnał z innego repeatera)?
#wifi #siecikomputerowe #pytanie #sprzetkomputerowy #komputery
źródło: wzmacniacz-sygnalu-wifi-1200-mbs-signaflex-lv-ac24
Pobierzhttps://pl.aliexpress.com/item/1005003012865648.html#nav-review
Jesli potrzebujesz danych, czemu to slaby reapeater to juz mowie
- pomijam watpliwosci co do ceny
- tylko 2.4 ghz
- gniazdko lan eth 100mb/s, czyli realnie to jakies max 12 MB/s (zakladajac, ze urzadzenia nie bede sie bic o
@brokenik: Dzięki - to już mam faworyta. Czy poza 5 ghz, WiFi6 (AX) i dużą przepustowością - jeszcze na coś innego zwracać uwagę przy wyborze dobrego urządzenia?
@brokenik: Sprawdziłem bliżej i ten router nie obsługuje protokołu PPPoE - także jak rozumiem, to będę mógł go podłączyć tylko jako Access Point po LAN - tylko też będzie ograniczony przepustowością źródłową routera głównego?