Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek: tak jest nie tylko w IT, ale w IT było to widać, bo tam zarabiali dobre pieniądze.

Tak wyglądają polskie rodziny, mąż zerotestosteronowiec i żona dominatorka. Kompletne odwrócenie ról

Problem jest taki, że mężczyźni przestali być mężczyznami, są wykastrowani dzisiaj syfem na który jesteśmy wyeksponowani
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: przyznam się, że mogło tak wyglądać moje życie

byłem przez chwilę w związku z nauczycielką i regularnie mi suszyła uszy:

"no chyba se jaja robisz, że będziemy mieszkać w mieszkaniu 60m2, ja chcę duży dom pod
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: wpis oczywiście celowo hiperbolizowany, ale większość zgadza się z tym co widzę u kolegów ze studiów (informatyka) oraz gości z pracy. Typowy związek ludzi z IT to kontraktor B2B 20-30k netto plus wiecznie niezadowolona z życia max przeciętna z wyglądu żona na niskopłatnym stanowisku typu nauczycielka, urzędniczka, która zarabia 5-10x mniej niż mąż.
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: dodać należy, że od rządzenia w związku i zajmowania się finansami jest księżniczka, która do budżetu dokłada całe g0wno, ale standardy ona śrubuje.

Wpis wcale nie taki wyolbrzymiony, a problem realny. Największy problem tych czasów. Zdrowie hormonalne mezczyzn. Jak mi się będzie chciało to napiszę poradnik z rozwiązaniem później, chociaż nie wiem czy ktokolwiek jest tym zainteresowany xd
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: @Eugeniusz_Zua @steppenwolf12:

byłem przez chwilę w związku z nauczycielką i regularnie mi suszyła uszy:

"no chyba se jaja robisz, że będziemy mieszkać w mieszkaniu 60m2, ja chcę duży dom pod miastem"

Dobrym miejscem do obserwowania takich sytuacji są grupki dzielące się radami o budowaniu domu. Norma to wpis kobiety piszącej, że ona zarabia 3-5k, jej facet 15k+ i pytania jaki kredyt mogą brać i co za
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: ogólnie twoje wpisy są przejaskrawione, ale ten ci się wyjątkowo udał i nie muszę pracować stricte w IT, żeby wiedzieć że jest bardzo, ale to bardzo blisko rzeczywistości. Tak jak pisze @CloudSpanner grupki kredytowe są pełne takich wpisów i oczywiście tyczy się to również innych branż (np. Kierowcy TIRa, tam nawet żonka może rogi przyprawić jak go w domu nie ma), ale w IT pewnie jest ich wyjątkowo
pamareum - @nad__czlowiek: ogólnie twoje wpisy są przejaskrawione, ale ten ci się wyj...

źródło: IMG_0535

Pobierz
  • Odpowiedz
a co za tym idzie każda nauczycielka/pielęgniarka/kelnerka marzyła o usidleniu takiego kuca

@pamareum: Wykreśliłbym już pielęgniarki bo takie potrafią już dobrze zarobić a wraz ze wzrostem zarobków drastycznie spada tolerancja dla kuców i innych przeciętniaków. Pielęgniarki, które kojarze wszystkie obracają się z dynamiczniakami albo celują w lekarzy.
  • Odpowiedz