Aktywne Wpisy

jmuhha +216
Wytłumaczy mi ktoś po co?
źródło: 1000008417
Pobierz
Zakrentas +17
Dlaczrgo na wykopie tak popularny jest pogląd, że szeregówka "ma wszystkie wady mieszkania i domu"? Taki komentarz dostał wczoraj ponad 1000 plusów.
A moim zdaniem szeregówka ma szereg zalet:
-brak sąsiadów nad głową i pod podłogą;
-własny ogródek do grillowania, opalania się, postawienia basenu, zabawy w dziećmi, posadzenia pomidorków itd.;
-garaż i podjazd: zawsze jest gdzie zaparkować, można sobie umyć, posprzątać samochód, wnieść zakupy spod samych drzwi do domu;
A moim zdaniem szeregówka ma szereg zalet:
-brak sąsiadów nad głową i pod podłogą;
-własny ogródek do grillowania, opalania się, postawienia basenu, zabawy w dziećmi, posadzenia pomidorków itd.;
-garaż i podjazd: zawsze jest gdzie zaparkować, można sobie umyć, posprzątać samochód, wnieść zakupy spod samych drzwi do domu;
źródło: 18211
Pobierz

źródło: image
Pobierzźródło: obraz_2026-04-24_001947027
Pobierzźródło: image_picker_3D3D9E5B-D3C3-4B59-BD94-A21F574855BE-79029-000046780D271019
Pobierzźródło: 601448566dfbe10018e00c5d
PobierzNa pierwszy rzut oka faktycznie zagrożeniem dla Microsoftu jest spadek ilości pracowników korporacyjnych, a co za tym idzie spadek potrzebnych licencji na Windowsy, excela itp. Muszę się nad tym zastanowić i poczytać sobie jak będą tym ryzykiem zarządzać i gdzie będą szukać ewentualnych wzrostów gdy zapotrzebowanie na software spadnie
Jeżeli firmy/klienci przestawią wajche na AI to mają do koloru do wyboru jeżeli chodzi o dostawców tego rozwiązania a wygra tylko jedna spółka, najlepsza i najtańsza.
Stąd takie absurdalne Capexy pompowane w AI przez wszystkie big techy. To jest walka o być albo nie być.
Ale to tylko moja
Jeżeli chcecie liznąć czubka góry lodowej to zobaczcie jak skonstruowane są np licencje M365
Idąc dalej, skoro każdy ma dostęp do internetu to po co w ogóle tag ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vladi_putin: no shit sherlock
Piszac takie rzeczy sam nie do konca wiesz jak potezny jest Microsoft, wiec zbastuj xD Bo pojecia to chyba nie masz zbyt duzego na temat IT i AI
Przecież to napisałem
@vladi_putin: Tak jak ty pojęcia o biznesie.
Microsoft to gigant na glinianych nogach w każdym segmencie, w którym zaspał. Teraz panicznie pompują miliardy w OpenAI, bo wiedzą, że Google i Meta depczą im po piętach, a Amazon dominuje w chmurze