Aktywne Wpisy

Mr_Rampage +38
Pamiętajcie: albo grubo albo wcale. Najwidoczniej taka myśl przyświecała pewnemu 17-latkowi, który pomimo braku uprawnień postanowił dziś poszaleć na ulicach Poznania. Chwilę później wylogował się z tego świata. Dwoje pasażerów przewieziono do szpitala. Tyle dobrego, że nikt tym chodnikiem nie szedł.
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham

źródło: Projekt bez nazwy (3)
Pobierz
ZubrZPuszki +134
#pieseczkizprzypadku #pies Ja tu tylko się pochwalić. Mój pierwszy pies w życiu. Poznajcie Borysa (。◕‿‿◕。)

źródło: 1000033373
Pobierz
Wstępnie rozpatrzyłem kilka opcji:
Revolut (oprocentowanie 1,10%) - najprościej by mi było bo już korzystam ale od razu mi ten pomysł odpadł bo to nie bank więc Bankowy Fundusz Gwarancyjny (odpowiednik na Litwie, w Wielkiej Brytanii czy gdzie to tam jest ta ich siedziba) nie zwróciłby mi nic w przypadku bankructwa. Myślicie że w przypadku Revoluta jest się czego bać?
Bunq (oprocentowanie 2,01%) - holenderski bank internetowy. Tutaj miałbym w razie problemów pokrycie w ichniejszym BFG
Polski Pekao (oprocentowanie 2%) - najpewniejszy bank. Duży, stary bank a poza tym tu w Polsce płacę podatki.
#lokaty #oszczedzanie #banki #inwestycje #pytanie #bunq #revolut #pekao #kontooszczedniosciowe
@marek_g: revolut to bank, chyba ze mieszkasz w UK. poza tym revolut do oprocentowania