Wpis z mikrobloga

Czy taki blender ręczny z tymi wszystkimi akcesoriami zastąpi blender kielichowy? Lubię różnorodność i mieć możliwość zrobienia każdego posiłku, szejka itd, ale nie wiem, czy kupowanie takiego ręcznego + kielichowego to nie overkill

#gotowanie #kuchnia #agd
Piks0n - Czy taki blender ręczny z tymi wszystkimi akcesoriami zastąpi blender kielic...

źródło: bklender

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piks0n Końcówka do blendowania plus wysoki pojemnik daje ten sam rezultat co blender kielichowy, jeśli chodzi o szejki. Do kielichowego wejdzie więcej płynu, to chyba jedyna różnica. Mam Brauna od lat, podobny zestaw jak na zdjęciu, świetny jest. Z własnych doświadczeń - zupę krem zblendujesz bezpośrednio w garnku, puree z pieczonej dyni też wychodzi dobrze. Najsłabsza z tego zestawu jest trzepaczka, raczej nie ubijesz więcej niż więcej niż 250 ml śmietanki
  • Odpowiedz
@Piks0n Dla mnie malakser to ulubiona część zestawu, w dużym stopniu zastępuje mi krojenie ręczne (warzywa "w zapałkę" do zup) i tarcie na tarce (surówki). Braun ma te blendery w różnych konfiguracjach, szukałabym raczej wersji z malakserem. No chyba że robisz bardzo małe porcje, np. jedną marchwkę i jedno jabłko sensowniej jest machnąć ręczną tarką, malakser przy takich ilościach ci dużo czasu nie zaszczędzi.
  • Odpowiedz
  • 0
Czat mi źle mówił i ten pierwszy ze screena posiada malakser. Myslałem jeszcze nad tańszym MQ7045, ale finalnie biorę tamten, bo mi zależy na tych zabawkach dodatkowych
  • Odpowiedz