Wpis z mikrobloga

Bo dla mnie takimi programistycznymi if’ami, które muszą być true są:

1) zarobki 20 tys. zł netto przy obecnych cenach.

@mirko_anonim: xD

Obejrzys sobie film Idiokracja. Idealnie opisuje ciebie - znaczy, nie cały film, tylko ta pierwsza parka "muzgowców" :p
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Spokojnie wystarczy najniższa krajowa. Paradoksalnie im masz mniej pieniędzy, tym łatwiej założyć rodzinę. Najgorzej jeśli stać cię na wiele rzeczy, wtedy pojawienie się dziecka powoduje, że już cię nie stać. A jak cię nie stać na nic, to dziecko cię mocno nie zuboży, a 800+płany rok macierzyńskiego i dopłaty do żłobka spokojnie wystarczą na życie. Auta można nie kupowac, to dodatkowa oszczędność rzędu 2-3k miesięcznie (wliczając naprawy, serwis i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: już na samym początku wiadomo że bait i nie trzeba dalej czytać, tylko dlaczego dom 300 metrów? 30000 metrów minimum dla dwóch osób ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lavinka: ja się z tym nie zgodzę,że tak spoko jest zakładać rodzinę jak się ma dwie minimalne. Cokolwiek się złego wydarzy i już jest stres, to się przekłada na związek, a potem na dzieci.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim @StdPtr : Mam nieodparte wrażenie, że od czasu "nowego wykopu" i nowego "mirko anonim" poziom tych wpisów szoruje po dnie. W sumie jak cały wykop. Kto to ku*wa akceptuje? Świry z moderacji same założyły i prowadza mirko anonim? Non stop bait poganiany baitem...
  • Odpowiedz
może ty lubisz jazdę bez trzymanki, ale ja cenie sobie finansowe bezpieczeństwo i komfort życia jakie dają pieniądze.

@mirko_anonim: Jesteś odrealniony, a nie "bezpieczeństwo i komfort" :p
  • Odpowiedz
@mirko_anonim żadne warunki nie zmienia tego że nie chce dzieci. Mam męża ale oboje nie chcemy dzieci i mamy tylko zwierzęta które oboje uwielbiamy i to nam wystarcza.

Myślę że na moje niechcenie głównie wpływa fakt że jestem dość schorowaną osobą i ciąża chyba zniszczyłaby mnie już całkowicie lub pogłębiła problemy z którymi jako tako sobie radzę, a w najgorszym wypadku bym umarła jeszcze przed donoszeniem ciąży ^^’ poza tym wychowałam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Paradoksalnie im masz mniej pieniędzy, tym łatwiej założyć rodzinę

@lavinka: to była prawda, ale w latach 90 i za komuny. Teraz najwięcej dzieci mają właśnie bogaci i średniacy i
  • Odpowiedz
ty jesteś odrealniony, koszt wychowania jednego dziecka do 18 roku życia to około pół miliona, a dziś wychowuje się je nawet do 25 roku życia. Jak lubisz klepać biedę to twoja sprawa.

@mirko_anonim: niestety, ale piszesz nieprawde
Skąd te kłamstwa bierzesz? Z chatGPT?
  • Odpowiedz