Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m76859: jak powłoka się sprawuje? Ten model niestety nie ma ceramiki tylko teflon. Potrafi się tak przyczepić jedzenie że trzeba szorować? Czy używasz papieru do pieczenia?
  • Odpowiedz
  • 1
@paw4da: po 2 dniach to ciężko powiedzieć ale póki co jak robiłem udka kurczaka, kotlety na burgery czy zapiekanki z których spadło trochę sera i się przypalił, to wystarczy tylko spłukać wodą i 90% syfu odchodzi samo, reszta odchodzi po przejechaniu miękką gąbeczką z płynem. Póki co największy minus że przy 2-3 pierwszych wlaczeniach mocno śmierdziało plastikiem.
  • Odpowiedz
  • 1
@paw4da: oj na ten moment mam chyba tylko jedno xd wczoraj wrzuciłem 6 mniejszych pałek + 500g ziemniaków.

Sam stałem przed wyborem ten cosori vs af500 i w sumie wziąłem cosori bo taniej wyszło xD na amazonie było za 854zl + cashback goodie wpadł 27zl czyli całość 827 a nie było żadnej promki na ninje w tamtej chwili.
Jeśli byłaby wtedy ninja za ok 700zl to bym raczej wziął ninje,
m76859 - @paw4da: oj na ten moment mam chyba tylko jedno xd wczoraj wrzuciłem 6 mniej...

źródło: IMG_6373

Pobierz
  • Odpowiedz
@m76859 kurczę właśnie czytam i na jakichś grupkach Babki co robią np ciasta mówią że na ninjy im surowy spod wychodził a na cosori było ok
Przypuszczam że jakbyś dał jeszcze jedną warstwę pałek to byłby już problem w sensie niedopieczone albo by dotykało grzałki czy by się zrobiło normalnie? Szukałem po sklepach ale nie mogłem znaleźć tych dwóch modeli żeby sobie sprawdzić na żywo (°°
  • Odpowiedz
  • 1
@paw4da: na pewno nie dotkną grzałki bo nawet z tą kratką na dole pozostaje 10cm wysokości kosza a i grzałka jest jakieś 2-3cm nad rantem kosza.

Jakby leżały jedne na drugich, myślę że wymagałyby przewrócenia w połowie czasu i wydłużenia pieczenia o kilka minut.
Przedwczoraj 5 większych udek robiłem 18min w 200 stopniach a wczoraj 6 mniejszych udek w 10min 200 stopni i potem 12min 160 stopni i wyszły bardziej
m76859 - @paw4da: na pewno nie dotkną grzałki bo nawet z tą kratką na dole pozostaje ...

źródło: IMG_6385

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@paw4da: jakbyś potrzebował jeszcze jakichś informacji to śmiało, sam szukałem informacji przed zakupem i jest ich dosyć mało, miałem też wrażenie że większość pozytywnych to współprace i ciężko było odsiać reklamy, przez co miałem poczucie że kupuje trochę w ciemno i będzie to przehypowane.
  • Odpowiedz
  • 0
@the-dzbankers96: zachwycony jestem, 2-4x dziennie jest frajer używany. Ma apke z poziomu której można odpalać maszynę, są też jakieś przepisy ale osobiście nie korzystam.
  • Odpowiedz