Aktywne Wpisy

goferek +321
Jak zjesz mięso w piątek, to spłoniesz w piekle. Chyba, że pojedziesz do województwa obok, wtedy już nie.
#bekazkatoli #heheszki #patologiazewsi
#bekazkatoli #heheszki #patologiazewsi
źródło: 603071896_1304087495090798_3622571235041327090_n
Pobierz
MagicznyMariusz +34
źródło: 1000007068
Pobierz

Hej, pytanie do Mirków z #medycyna. Od soboty trzyma mnie jakieś przeziębienie - męczący kaszel,który z suchego ewoluował w mokry, ból mięśni, zmęczenie, gorączka, katar - standard. 2 dni temu poczułem się trochę lepiej, natomiast miałem już zaplanowaną wizytę u #lekarz, także i tak się wybrałem. Na wstępie, bez wywiadu wysłał mnie na CRP i Strep-test. Okazało się, że test na paciorkowca z migdałków wyszedł dodatni, więc stwierdził anginę i przepisał mi antybiotyk na 10 dni (30 tabletek!). Mam wątpliwości, czy rozpoczynać antybiotykoterapię, skoro nie boli i nie bolało mnie gardło, nie mam białego nalotu i sam lekarz stwierdził, że migdaly nie wyglądają źle. Czytałem, że ten test nie rozroznia nosicielstwo od infekcji. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Są jeszcze jakieś testy, które mogę wykonać, żeby rozpoznać, czy to nosicielstwo? #choroby #chorujzwykopem #przeziebienie #grypa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta