Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 271
Ryszard N. jako zdemoralizowany recydywista dostał karę dożywotniego pozbawienia wolności, Magda Sz. otrzymała karę 15 lat

@thorgoth: piekło kobiet
  • Odpowiedz
  • 119
@o__0: w tym przypadku nie czepiałbym się.
1. Ona się przyznała, on nie
2. Ona okazała skruchę, on nie
3. Ona sama stawiła się na komisariacie i dzięki jej obszernym zeznaniom wiemy dokładnie co zaszło

Ja też bym w tym przypadku różnicował wymiar kary.
Ponadto coś mi mówi że dla niej najgorszą karą było to że będzie musiała do końca żyć z tym co zrobiła.
  • Odpowiedz
@thorgoth: W sumie, jak tak na to spojrzeć to jej się nagroda należy xD Wszystko przez ten patriarchat pieprzony, laski się nawalają, dusza i dźgają nożami, ale to facet dostaje najwyższy wyrok. Dosłownie piekło kobiet, no i białorycerzyki bez krzty honoru czy rozumu.
  • Odpowiedz
Ryszard N. alias „Rafi”, 35-letni recydywista, mieszkaniec Chwaliszewa, w przeszłości karany za pobicia, kradzieże i rozboje

Ryszard N. tłukł ofiarę cegłówką i kamieniem

Ryszard nie przyznał się do zbrodni

ale to facet dostaje najwyższy wyrok

@NocnyFuriat: Faktycznie za nic ten wyrok nie? Biedny chłopak, zamknięty za piekło kobiet.
  • Odpowiedz
  • 38
@thorgoth: w tej historii to co mnie poruszyło to tragizm postaci Magdy.

Tak, była z patologicznego środowiska, nawet bardzo. Jakimś cudem, błędem matrixa spotkała na swojej drodze osobę której na niej zależało, prawdopodobnie pierwszy raz w życiu. Ta osoba ja kochała, ta osoba chciała wyciągnąć ją z gówna.
I ona tę osobę - Sylwię - zabiła.
To jest potwornie smutne.

Zakładam po reakcji, że zdała sobie z tego sprawę. I
  • Odpowiedz
@NocnyFuriat: @o__0 @EnderWiggin wy mizogini jesteście naprawdę solidnie odklejeni od rzeczywistości. Pierwsze co rzuciło wam się w oczy po przeczytaniu historii to "Jak masz tzipę to już idziesz przez świat na kodach" i piekło kobiet? ( _)

Tylko czemu te komentarze są w top plusów...

w tej historii to co mnie poruszyło to tragizm postaci Magdy.

@thorgoth też to jest dla mnie najbardziej w
  • Odpowiedz