Wpis z mikrobloga

Po pierwszej wypłacie chcę wynająć jakiś pokój w typowo studenckim mieszkaniu w mieście wojewódzkim.

@mirko_anonim: spoko plan ale nie po pierwszej wypłacie. Uzbieraj sobie jakąś poduszkę z 10k pln chociaż. Te pare miechów przetrwasz jeszcze u starego a dzięki temu mniejsze ryzyko że szybko wrócisz z podkulonym ogonem albo wpadniesz w deprechę jeszcze większą.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-badacz-93: Ja wynajmuje pokoje ludziom w Warszawie to się trafiają tacy jak Ty. Jak maja na kaucje i jakis zapas to są dobrymi klientami, szukają spokoju.

Poszukaj sobie takiego mieszkania, gdzie właściciel ma odrobinę rozumu i znalazł spokojnych lokatorów.

U mnie mieszka w dwóch pokojach takich dwóch jak Ty.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chcę się usamodzielnić i żyć na własnych zasadach, podejmować decyzje samodzielnie. Zawsze tego chciałem.

No przecież podejmujesz xD wybrałeś studia, jebles nimi, odrzucasz prace nieposiadajac żadnego wykształcenia. To wszystko twoje wybory.

Powodzenia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: znam osobę, która w wojewódzkim zarabiała w najlepszym momencie 4k na rękę zaharowując się i pracując w przeświadczeniu, że jest mnóstwo chętnych na jej miejsce. Wyjechała na zadupie, dużo mniejsze niż miasto powiatowe, teraz ma wygodną spokojną pracę, tanie mieszkanie pracownicze i zarobki 3 razy takie. Miejsca wciąż są, chciała ściągnąć znajomych z poprzedniej pracy, ale gdzie oni będą jechać na odludzie, przecież miasto wojewódzkie to jest to :)
  • Odpowiedz