Wpis z mikrobloga

Od czasu do czasu zajrzę na tag poszukać motywacji ale bezskutecznie. Dzisiaj jest kolejna próba podejścia do tematu odchudzania ale jak zwykle największym problem wydaje się gotowanie. Więc przychodzę z takim pytaniem. Mianowicie czy ma ktoś jakieś gotowe diety bazujące na gotowych produktach, czyli coś w rodzaju tego że mam listę zakupów z danego sklepu np. dino, lidl, biedronka i wciągu dnia mogę zjeść tylko określone produkty żeby utrzymać deficyt. Mam nadzieję że w miarę ok wytłumaczyłem mój problem. Pozdrawiam.
#odchudzanie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@turfa8: Moim zdaniem źle to tego podchodzisz, i brzmi to jak kolejna bezskuteczna próba.
Motywację musisz znaleźć w sobie, a potem motywacje trzeba zastąpić w wielu przypadkach dyscypliną.

Stwórz sam listę w excelu czy innym open office, postaw na pewniaki typu jajka czy twaróg, twórz zestawy, przypisuj do dni tygodnia np.
Twaróg półtłusty 250g (klinek w opakowaniu) to ~ 287kcal, zjedz do tego grahamkę (165kcal) i 200g warzywa (~40kcal), i masz pierwszy zestaw/posiłek
  • Odpowiedz
@turfa8: Nie sprecyzowałeś na czym polega ten problem z gotowaniem.
Jeżeli nie potrafisz gotować, to na początek możesz przygotowywać naprawdę proste potrawy, takie, które nie wymagają jakichś wyjątkowych umiejętności, wyszukanego sprzętu kuchennego i można je przygotować z podstawowych, łatwo dostępnych produktów.
Jeżeli po prostu nie lubisz ślęczeć nad garami, to zainteresuj się terminem "meal prep". Wtedy jednorazowo spędzisz trochę więcej czasu w kuchni, ale będziesz w stanie przygotować bazę lub
  • Odpowiedz