Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: przecież każdy przynajmniej średnio inteligentny człowiek wie, że IT to skupisko życiowych nieudaczników, którzy poganianie i słabe pieniądze (jak na pracę 16h dziennie wliczając doszkalanie z nowych rzeczy) rekompensują sobie mitomaństwem jakie to nie jest łatwe, przyjemne i dobrze płatne
  • Odpowiedz
Za takie coś jest osobny wpis i do wielu innych dobrych firm za oszustwo się nie dostanie. A nikt kto ma odrobinę oleju w głowie nie będzie sobie psuł reputacji=kariery

@mirko_anonim: gdzie ten wpis? xD na blogu? xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ludzie budzą się z Matrixa ( ͡° ͜ʖ ͡°) W każdej pracy biurkowej zarobki są podobne i jest odchył ludzi, którzy zarabiają giga wysokie stawki.

Tylko różnica jest taka, że w innych branżach siedzą cicho, a w IT dali jednemu i drugiemu kucowi Mirkowi po technikum dobrą stawkę i zaczeli panoszyć się, że IT to eldorado i przyjmują bez matury i płacą miliony za nic
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: serio nie wiesz, że to ogłoszenie musiało się pojawić bo to budżetówka i wiadomo, że nikt nie przyjdzie za taką kasę robić. To wszystko jest ustawione bo już dawno mają kogoś na to stanowisko. I wiedz, że w MON nie zarabia się najniższej krajowej, z dodatkami, premiami, latami wysługi, benefitami, wychodzi około 8-10k/miesiąc na rączkę i mówię to jako osoba mająca w rodzinie kilka "biurw" prawujących w MON jako
  • Odpowiedz
@mirko_anonim xd robiłem w inżynierii 3 lata zarobki od 3,5k na rękę do niecałych 5k też korpo duże lotniczne. Poszedłem do IT z miejsca 7k na rękę a teraz plus 15k na rękę po 2,5 latach stażu xd
Wdychajcie dalej copium
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nawet podoba mi się trend obrzydzania pracy w IT, w tak egalitarnym środowisku to właściwie jedyna dostępna forma gatekeepingu. Nie, żeby to było coś dobrego, ale chyba lepsze to, niż alternatywa.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): 90% klepania kodu to bzdurki. Jak by nagle zniknęli ich „pracy” by nikt nie zauważył. Tylko adblock by odpoczął. Oddzielna kategoria IT do której się chcą wszyscy bajciarze zaliczać - kategoria stanowisk bdb płatna, ma wysokie wymagania. I jednym z produktów tej kategorii są programy analizujące co jest podpięte do komputera. To programy specjalne pisane według wzorca programów bankowych znaczy mają wiele zabezpieczeń, śmiało co to dla
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
bezwzględny-patriota-82:

W każdej pracy biurkowej zarobki są podobne i jest odchył ludzi, którzy zarabiają giga wysokie stawki.

@PanHaroldHe: zgadza się, ale jak ktoś z rodziny pyta o zarobki to podaję 1/3 tego co zarabiam i mówię, że strasznie dużo pracuję, soboty, nadgodziny itp., żeby za dużo chętnych nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jakby tego było mało to nie zapominajmy, że w owocowe czwartki trzeba szefowi banana o--------ć. Poza tym komputery to przeżytek, teraz kod się pisze na kartce i byle gimnazjalista więcej zarabia. Biedni programiści
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
kulturalny-znawca-70: Kek, bawi mnie to jak IT płacze, że ma keyloggery, kontrole na lapkach firmowych etc.
Jako CAD whore mam te 15k na rękę, a w IT w siedzibie głównej siedzi dwóch starszych kolesi i nikt sie nie bawi w sprawdzanie czy na HO cokolwiek robię. Jak jest zrobione to jest. I tylko to ich obchodzi.
Jak się cieszę że nie dałem się na IT szał i sie nie przekwalifikowałem gdy
  • Odpowiedz