Aktywne Wpisy

tears-of-a-clown +114
odtorusowiony #sebcel miły ciepły tak

MishMashStudio666 +324
Hejo! Tak jak obiecałem, mam dla Was #rozdajo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
źródło: temp_file5653171721942055217
Pobierz

#revoltagainsthemodernworld #antykapitalizm #bozenarodzenie #swieta #chrzescijanstwo
święto wraca do swojej pierwotnej formy, czyli czczenie przesilenia zimowego
@Al-3_x: tja ameryka
źródło: onthenose
Pobierz@Al-3_x: Nie zabili. Po prostu ludzie właściwie na całym świecie/globalnie zrozumieli, że do obchodzenia Bożego Narodzenia nie potrzebna jest im religia a samo Boże Narodzenie stało się czymś co obchodzą również paradoksalnie ludzie innych wyznań tak jak w USA chociażby.
@recesja: ludzie po prostu całe szczęście zrozumieli, że istnienie boga nie jest czymś obiektywnym
Żydowski bóg Abrahama nie jest jedyną odpowiedzią na pytania egzystencjalne, tak samo jak judeohelleńska duchowść nie jest jedyną ma świecie.
@VZee: jedyną na świecie nie jest, ale np. patrząc na buddystów w Polsce, a buddystów w Tybecie, trudno sie oprzeć
@recesja: jeśli Ty prowadzisz z jakimś Nim dialog, to lepiej w porę udać się do specjalisty.
@Al-3_x: i bardzo dobrze, u nas i tak 90% z tych "praktykujących katolików" w święta jest zajęte przede
@Dziewczyna_Tyraxora: To jest hmmm nietypowy argument- jakieś źródła na to? Naturalne dla człowieka jest tylko siedzieć na drzewie i jeść robaki. Chrześcijaństwo ma akurat na to najbardziej logiczną odpowiedź i to potwierdza i Dawkins czy cała rzeszta filozofów ateistów. W hierarchii wartości mogą być różne, w tym i dobre, ale siłą rzeczy jakaś musi być nadrzędna i reszta jej podlega, nawet jeśli ktoś np. uznaje
@BennyLava: musisz więcej skrolować żeby być jeszcze bardziej typowym zoomerkiem.