Wpis z mikrobloga

Mój dziadek który nigdy nie udzielał się na tematy polityczne od paru msc ogląda tylko republikę. Obecnie wyjątkowo żywo o tym dyskutuje i pluje jadem na wszystkich prócz PiSu i Konfederacji oraz uważa że jak wygra Trzaskowski to Polska przestanie istnieć i zostanie landem niemieckim. To co ta telewizja zrobiła ze starszymi ludźmi to s-----------o.
#polityka
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 316
@NaczelnyAgnostyk: Chodzi mi wpływ konkretnie tej telewizji oraz starego TVP na ludzi. Wydaje mi się że w czasach III RP nie było niczego co tak bardzo spolaryzowalo by społeczeństwo oraz stworzyło sobie wyznawców a nie wyborców w niespotykanej wcześniej skali.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 15
@brakslow: Chciałbym by to był bait, jest schorowany i nie powinien się tak denerwować a nigdy wcześniej nie widziałem by tak się rozjuszył, tym bardziej przy tematach politycznych.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 5
@szczurek_87: Próbowałem, niestety nie da się, a też nie chce drążyć tej rozmowy bo nie może się tak denerwować. "Ratunku" już nie ma, jak zaczyna mówić o polityce co kiedyś się nie zdarzało to trzeba jak najszybciej zmienić temat.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 7
@Chrum_Master: Wydaje mi się że starszym ludziom trzeba mówić co mają myslec co republika robi dość dosadnie plus podpiera się duchownymi a nie zostawiać pole do interpretacji.
  • Odpowiedz
@MM16: U mnie to samo, całe święta tylko ta pieprzona Republika, z ojcem już kompletnie nie ma o czym rozmawiać, całą rodzina to komuniści a on jako jedyny odkrył prawdę, którą katuje całą rodzinę 12h dziennie. Dla tych ludzi już nie ma ratunku.

Zazdroszczę ludziom którzy myślą, że to bait, skoro nie muszą mieć do czynienia z widzami tej telewizji.
  • Odpowiedz
@MM16: TVN polaryzuje w ten sam sposób, zobacz sobie na tych marszach kodu jakie odklejence chodziły, starsi wykształceni ludzie, a poziom rynsztoku, agresja, wyzywający drugą stronę od nazioli i faszystów, nie znając nawet definicji tych słów, a za komuny pewnie każdy miał czerwona książeczkę SB pod łóżkiem XD ten naród po prostu taki jest, końcówka I RP i rozbiory zabiły inteligencję i rdzeń narodu, trochę się
odbilismy to przyszedł Hitler
  • Odpowiedz
  • 25
@Godir17

@MM16: TVN polaryzuje w ten sam sposób

Jak bardzo trzeba być odklejonym, żeby tak twierdzić, to aż ciężko uwierzyć XD, reszta wywodu też niezła. W Choroszczy już szykują miejsce.
  • Odpowiedz