Wpis z mikrobloga

• 1
@pjveonot ej ale są wkrętarki z udarem i tak zakładam ona chciała zrobić to co chciała aby może mieć trochę przyjemności przy tej robocie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@monky: Mąż takiego sprzętu nie dał swojej niezależnej połówce, bo byłby bezrobotny w nocy. Przynajmniej słuch ochroniony przed swoim krzykiem, doświadczona :)
  • Odpowiedz
Wiercenie w betonie bez udaru?

@pjveonot:

ej ale są wkrętarki z udarem

@monky: Do wiercenia w betonie potrzeba udaru pneumatycznego, wiercenie z udarem mechanicznym w betonie, to męczarnia, a nie robota.
  • Odpowiedz
@wfyokyga: śmiechy śmiechami, ostatnio montowałem futrynę na śrubach 12x200mm. Męczyłem się ze 20 minut z 4 śrubami i jak skończyłem to ogarnąłem że co prawda udar włączony, ale obroty mam "w lewo" :D
  • Odpowiedz
  • 0
@hub_bub 'widią' to w sumie jeden ciul czy w lewo czy w prawo (jedynie przy lewych obrotach to mógłby być problem z odprowadzaniem urobku) no chyba że wierciłeś normalnym wiertłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@monky: Zgadzam się i jak się raz użyje młota, to później patrzy się z politowaniem na wiertarkę jeśli chodzi o wiercenie w betonie, żelbecie czy nawet pustakach ceramicznych.
  • Odpowiedz