Wpis z mikrobloga

Absolutnie obrzydliwe dla mnie jest pracować w open spacie, wszyscy widzą co robisz, głośno, słuchasz ciągle jakiś rozmów video innych ludzi. Corpo praca w najgorszej formie. A to wszystko aby pobudzić rzekomą kreatywność i przepływ informacji.
Dla mnie jedna z najbardziej matrixowych rzeczy w pracy

#korposwiat #programista15k #robpill #pracbaza #gospodarka
jonasz68 - Absolutnie obrzydliwe dla mnie jest pracować w open spacie, wszyscy widzą ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-01-29 o 11.54.16

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A to wszystko aby pobudzić rzekomą kreatywność i przepływ informacji.

@jonasz68: to wspiera spotykanie innych ludzi na kawie,papierosie czy w jakimś miejscu gdzie nikt się nie skupia nad swoją pracą tylko raczej ludzie zrelaksowani gadają ze sobą.
  • Odpowiedz
@jonasz68 raz pracowałem w takim korpo, że wszyscy członkowie zespołu byli tak rozwaleni po całym open space, że każdy komunikował się ze sobą na slacku co było niezła abstrakcją ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
słuchasz ciągle jakiś rozmów video innych ludzi

@jonasz68: są jeszcze korporacje które pozwalają na rozmowy z open space zamiast że specjalnie przystosowanych do tego sal?
  • Odpowiedz
A to wszystko aby pobudzić rzekomą kreatywność i przepływ informacji.

@jonasz68: Nie powiedział nikt nigdy

Open space jest łatwiejszy i tańszy do zorganizowania, do tego łatwiej ogarnąć pracowników siedzączych w jednym miejscu niż w 10 pokojach na piętrze.
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Trudno znaleźć salki dla całej firmy skoro 95% pracowników ma daily między 9-10, a na rozmowy projektowe w stylu trzech pracowników z Polski(jeden z Wawy, drugi z Krakowa, trzeci z Gdańska) i paru obcokrajowców nikt nie będzie zajmował dziesięciosobowej salki konferencyjnej. Przynajmniej tak było w zamierzchłych czasach przed covidem, jak jest teraz to nie wiem i nie mam zamiaru sprawdzać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
: są jeszcze korporacje które pozwalają na rozmowy z open space zamiast że specjalnie przystosowanych do tego sal?

@Deska_o0: no właśnie też mi się wydaje to dziwne delikatnie mówiąc
  • Odpowiedz