Aktywne Wpisy
Besalama +79

Nadia_ +357
Cześć Wrocław
Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?
07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i
Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?
07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i
źródło: 9abace31-7cdb-4dda-a47b-18c09b059961
Pobierz

Po obliczeniach z kalkulatorem na stronie PRUSA, z tą śrubą T8x4 i 1 pełny krok (bez mikrokroków) 0.9 stopniowego silnika daje 0.01 mm na wysokość Z. Zmieniłem tak bo uważam że od pełnego kroku do drugiego pełnego kroku odległość jest bardziej powtarzalna niż przy mikrokrokach.
Nakrętki przymocowałem na sztywno co mnie zdziwiło, brak też Z-Wobble. Nie widzę go albo jest minimalny [⚆ᴥ⚆].
Zrobilem wydruk testowy i różnica jest w jakości warstw.
Poprzednio testowałem T8x2 i przy poluzowanych nakrętkach wyszedł mi z-wobble ( ಠ_ಠ).
W drodze są sprzęgła oldhama. Zobaczymy później.
#druk3d #ender3 #endermaxing #timermajsterkuje
źródło: IMG_5338
Pobierz@bukszpryt: Tak, ale nie przed każdym jednym drukiem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Mechanike ma super, rama full metal na prowadnicach (nie podróbki ( ͡~ ͜ʖ ͡°)) tylko
@Timer_555: dobra, myślałem, że kupiłeś później.
Ja sam się zastanawiałem czy nie kupić enderka 3 by go przerobić na jakiś bieda
@Timer_555: co za problem wstawić klippera, czy to na stockowej płytce, czy jakimś skr pico za 100 zł?
@dzidol: aż tak źle? xD
Jesteś w stanie coś polecić do płytek PCB?