Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +12
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +127
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

#zdrowie #nauka #psychologia
Jeżeli teoria ewolucji jest prawdą, to czy akurat obecne pokolenia nie mogą mieć początków zmian ewolucyjnych które traktuje się jako stany chorobowe? Może po prostu ewoluujemy i trafiliśmy na początek etapu gdzie najmocniej i najszybciej zachodzące rzeczy się ujawniają? Co jeżeli przyczyną zapoczątkowania przez organizm zmian fizycznych ewolucji jest psychika? W obecnych latach stymulacja psychiczna jest wywalona pod sam sufit we wszystkie kierunki. Jak według nauki przebiegały takie zmiany ewolucyjne i co było ich przyczyną?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Później dzieje się cokolwiek i takie jednostki tak wychowane szaleją bo pierwszy raz w życiu ktoś im coś powie, zabroni, wyzwie albo po prostu doświadczą stresu.
Wyprodukowaliśmy masy, całe masy słabych jednostek.
I te jednostki stworzą jeszcze słabsze.
@Gieraryhir: w zasadzie niby czemu? przeciez populacja wyglada zupelnie inaczej niz 100 lat temu. Ludzie maja zupelnie
@mirko_anonim: ale co zabawne, na dobrą sprawę mamy takie same mózgi co osoby które lata temu wyszły z jaskiń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.ox.ac.uk/news/2013-03-13-neanderthal-brain-focussed-vision-and-movement
Przeczytaj całe nie
Dopiero teraz mamy pierwsze pokolenie ludzi, które przez całe życie wykorzystuje technologie takie jak smartfony, konsole do gier czy internet w obecnej formie. Nawet te 20-30 pokoleń w kontekście ewolucji to raczej niewiele.
~20-25 pokoleń temu była bitwa pod grunwaldem, a ludzie polowali i palili czarnowice.
Nasze możliwości (możliwości naszego mózgu) uległy pewnej
@kam3o: po pierwsze to nigdy nie obserwowano obrazowo pracującego mozgu walczącego pod Grunwaldem, więc możesz tylko bardzo wtornie domniemać jak ich galateta wyglądała podczas pracy. Zgodze się, że pojemność mozgu i ogólna struktura
To co jest zmianą powstalą w wyniku adaptacji mózgu a powstałą wskutek "ewolucji" mózgu będzie to można ocenić co najmniej z perspektywy X pokoleń, jak najbardziej się zgadzam.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jak bezstresowe???? jak obecny typ wychowania jest mocno stresowy, przecież dzieciaki są od małego gnębione psychicznie, jeżeli wydaje ci się że zlanie pasem dziecka to był stres to jesteś w dużym błędzie, dziecko zrobiło coś źle dostało pasem i po sprawie, a teraz dzieciak od małego czuje coś w rodzaju "pasa" na karku ale nie wie za co i nie wie kiedy, albo jeszcze lepiej czuje "pas", wie
Dramat.