O co chodzi z tymi ogłoszeniami w IT? Chcę zmienić branżę na IT. Od trzech miesięcy szukam pracy jako Junior frontend Developer, nie dostałem ani jednej niezautomatyzowanej odpowiedzi na CV. Portfolio mam dopracowane. Dostaję tylko zwrotkę "dziękujemy za udział w rekrutacji" i cisza.
O co tu chodzi? To są jakieś lewe ogłoszenia? Wyłudzanie danych? Złożyłem jakieś 100 aplikacji i już mnie k-----a bierze
@karetpoker: Nie ma pracy dla juniorów, a już na pewno nie dla takich co chcą zmienić branżę na IT i nie mają żadnego doświadczenia. Nawet seniorzy mają problemy ze znalezieniem roboty. I tak, to mogą być fejkowe ogłoszenia.
@karetpoker: w IT jest od uja ogłoszeń, ale teraz rynek jest taki, że tylko mocnych midów i serniorów szukają. juniorem zostaniesz jak będziesz miał rodzinie w takiej firmie albo w łape dasz xD
@karetpoker: XD XD eh... słodka niewiedzy i naiwności. Otóż drogi Wykopku, stało się to, co się stało w przypadku innych ogłoszeń ze wszystkich innych branż w sektorze white collar (w innych sektorach też, ale mniej). Kryzys. Firmy nie zatrudniają. Ewentualnie zatrudniają kandydatów wewnętrznych. Można spokojnie przyjąć, że przynajmniej 50% ogłoszeń, które widzisz to: a) badanie rynku, b)podkładka pod kandydata wewnętrznego albo innego dawno upatrzonego (niektóre korpy z centralą w US
@karetpoker: bardzo często tak. Po drugie pamiętaj, że poza tobą aplikuje setka innych ludzi. Do tego też są midzi, którzy potracili pracę w wyniku zwolnień i nie potrafią nic znaleźć. Zmieniasz branżę na IT w momencie gdy światowa gospodarka ledwo zipie, firmy nie mają kasy i tną etaty jak miło, a nowe inwestycje praktycznie nie istnieją. Wróć jak stopy w USA spadną do
@GeDox 10000000 na seniora xd w październiku szukalem pracy jako senior i w 20 dni dwie ofert
Okazało się ze pomimo z-------o straszenia na np. Wykopie pracy jest dużo i nadal latwo znaleźć tylko pojawiają się ogłoszenia na arę dni jak kogoś znajdą to zdejmują
O długo wiszące ogłoszenia to faktycznie tam pewnie jest z 3000 zgłoszeń skoro ogłoszenie wisi miesiąc i nikogo nie
O co chodzi z tymi ogłoszeniami w IT? Chcę zmienić branżę na IT. Od trzech miesięcy szukam pracy jako Junior frontend Developer, nie dostałem ani jednej niezautomatyzowanej odpowiedzi na CV. Portfolio mam dopracowane. Dostaję tylko zwrotkę "dziękujemy za udział w rekrutacji" i cisza.
O co tu chodzi? To są jakieś lewe ogłoszenia? Wyłudzanie danych? Złożyłem jakieś 100 aplikacji i już mnie k-----a bierze
W odpowiedzi na każde z tych ogłoszeń leci w parę dni z 1000 cv.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: IMG_2708
Pobierz@karetpoker: bardzo często tak. Po drugie pamiętaj, że poza tobą aplikuje setka innych ludzi. Do tego też są midzi, którzy potracili pracę w wyniku zwolnień i nie potrafią nic znaleźć. Zmieniasz branżę na IT w momencie gdy światowa gospodarka ledwo zipie, firmy nie mają kasy i tną etaty jak miło, a nowe inwestycje praktycznie nie istnieją. Wróć jak stopy w USA spadną do
w październiku szukalem pracy jako senior i w 20 dni dwie ofert
Okazało się ze pomimo z-------o straszenia na np. Wykopie pracy jest dużo i nadal latwo znaleźć tylko pojawiają się ogłoszenia na arę dni jak kogoś znajdą to zdejmują
O długo wiszące ogłoszenia to faktycznie tam pewnie jest z 3000 zgłoszeń skoro ogłoszenie wisi miesiąc i nikogo nie
@karetpoker: ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#machajacypapiez .jpg
źródło: Screenshot 2024-12-18 at 21.56.24
Pobierz@vateras131: Z czego 100 spełnia wymagania na 150%, a część się zgodzi na bezpłatny staż.