Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek: Nieironicznie w dużym mieście zarabiać 15k+ wystarczy po prostu chcieć. Byłem we w miarę ogarniętym gimnazjum i liceum i z moich znajomych z tego okresu nie znam nikogo kto niemiałby chociaż tych 10k na rękę. I mowa tu o całym spektrum branż, od marketingu, zarządzanie, grafika, biznes, finanse, IT, beauty, cukiernictwo, rękodzieło, własne marki promowane przez instagrama, medycyna, pielęgniarstwo, fizjoterapia, prawo. Trzeba być w miarę ogarniętym oraz zawziętym i
  • Odpowiedz
Stąd tyle drogich fur na ulicach Wrocławia, Krakowa, Warszawy - młodzi ludzie to po prostu kupują. Przestańcie się okłamywać że "każdy zarabia 5000zł na rękę bo tam mówi GUS" - GUS g---o mówi i ma szczątkowe dane. Przestańcie żyć w bańce że młodzi ludzie się dają dymić. Poza niewielką liczbą przegrywów na magazynach to większość młodych ludzi właśnie robi szkoły, kursy, kombinacje by minimum 10k na rękę wyciągać.

@nad__czlowiek: To
  • Odpowiedz
Przestańcie żyć w bańce że młodzi ludzie się dają dymić.

@nad__czlowiek: No właśnie często nie dają się dymać dla tego janusze-biznesu wszelkiej maści mają taki ból dupska i nazywają to roszczeniowością i bezczelnością bo nikt ich już nie całuje po rękach dostając 7,50 zł za godzinę.
  • Odpowiedz
Nieironicznie w dużym mieście zarabiać 15k+ wystarczy po prostu chcieć. Byłem we w miarę ogarniętym gimnazjum i liceum i z moich znajomych z tego okresu nie znam nikogo kto niemiałby chociaż tych 10k na rękę

@Bejro: Ukonczylem Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach na kierunku FiR, pracowalem w korpo, studiuje Informatyke zaocznie. Znam angielski C1, niemiecki moze tak B1+.
W zyciu nie widzialem wyplaty wiekszej niz 5k.
Wysylam 50Cv i 2 odpowiedzi,
  • Odpowiedz
@Przebranzawiacz: Cieżko mi się wypowiedzieć bo miałem na myśli osoby w wieku +- 25 lat, i jeśli chodzi o etatowiczów, są to osoby które dynamicznie ruszyły ze swoją karierą nie marnując żadnej szansy na awans. Na twoim miejscu nie szukałbym szczęścia w IT, może bardziej na pograniczu jakaś analityka biznesowa czy BI.
  • Odpowiedz