Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #pytanie #blackpill Jak myślicie, dlaczego ludzie tak często się rozwodzą, albo zdradzają? Moim zdaniem to wynik tego, że bardzo ciężko znaleźć osobę która Ci się podoba naprawdę jest dla Ciebie min 7/10 a ty jej wzajemnie. Zazwyczaj jest tak że jak facet leci na dziewczynę, to dziewczyna na niego nie, albo odwrotnie. I jest tak, że dziewczyna jest z facetem dla pieniędzy głównie bo ma korzyści z tego. Ja nie wyobrażam sobie żebym miał dziewczynę która mi się naprawdę podoba i jest min 7/10 dla mnie, żebym ja zdradzał no może że byśmy byli ze sobą przez 20 lat xD.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Bo ciężko sobie wybrać partnerkę na życie nie mając doświadczenia. Zdradzę Ci też wielką tajemnicę- jak prześpisz się kilka razy z dziewczyną wygląd 11/10, to staje się 6/10, dlatego do związku trzeba więcej niż to że ktoś Ci się podoba ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a ja się dziwię, że faceci tak często się żenią i nie zdradzają. Mam jedno życie, nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że marnuję je na kopulowanie z tą samą kobietą przez kilkadziesiąt lat, absurd. Każda kobieta, nawet najpiękniejsza na świecie, po jakimś czasie się nudzi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim bo świat przyspieszył, bardzo szybko zmienia się moda, za czym idzie zmiana poglądów na wiele@aspektów życia comprzeklada się na zmiany decyzji co donwybranka/i serca.

Z doświadczenia wiem jak bardzo pozmieniał się pomysł na życie różowych z którymi byłem. I wiem że silnym czynnikiem zmian ich oceny i pogardliwe na był instagram i elementy mody mainstreamowej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim bo wszystko działa na wariackich papierach, cała filozofia. Tak samo jak z samochodem, każdy bierze co może, aby tylko jeździć. Ale jak ktoś by miał w garażu Porshe to nikt by nie myślał o innych. Szybkie decyzje etc dlatego ja raczej nigdy nie będę się żenił, bo nie umiem iść na kompromisy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kiedyś odkryłem, że nierzadko wydaje nam się, że znamy definicję danych rzeczy ale w rzeczywistości jest odwrotnie. Tak samo mi się wydaje, że wiele osób nigdy nie zdefiniowało, czym tak naprawdę jest związek więc po jakimś czasie po prostu się to rozsypuje.

Szukałem tej definicji i najlepsza, jaką znalazłem brzmi mniej więcej tak:

"Związek to relacja, w której staramy się odkrywać i poznawać marzenia, potrzeby oraz pragnienia drugiego człowieka".
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moim zdaniem trochę dlatego, że inaczej dzisiaj budujemy relacje niż robiły to poprzednie pokolenia (w sumie z pokolenia na pokolenie widoczne są zmiany), tzn. zmieniają się role w związkach, zaczynamy szukać partnerstwa "po równo" a mniej widzimy związek jako podział na role dosyć różne od siebie. Po prostu przy takim modelu, gdzie obie strony pracują, zajmują się domem itd. każdy jest bardziej samowystarczalny i przez to łatwiej jest podjąć
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
staranny-artysta-34: Ciężko jednoznacznie na to odpowiedzieć, każdy przypadek jest inny.
Od zaniedbania po rutynę, generalnie dzieciaki w pewien sposób zabijają pożądanie w związkach, ponieważ następuję przewartościowanie swoich potrzeb, na poczet dzieciaków. Jak nie umiesz tego zbalansować to po kilku latach masz kryzys wieku średniego i szukasz (chcąc nie chcąc) alternatyw.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz