✨️ Obserwuj #mirkoanonim #budujzwykopem #nieruchomosci #remontujzwykopem #remont #budownictwo nowe mieszkanie (i nowe budownictwo) - warto robić przedścianki wygłuszeniowe na ścianach za którymi mam sąsiadów? Daje to coś w praktyce? Mogę pozwolić sobie na pogrubienie ścian o te 10-15cm bo mieszkanie jest i tak sporawe, ale nie chcę wydać dziesiąt tysięcy po to żeby się okazało że to nic nie daje. Cenię sobie spokój i ciszę, ale niestety na zadupiu mieszkać z wielu powodów nie mogę.. Ktoś ma może wiedzę w tym temacie? Bo w necie są filmiki pokazujące ile to daje, żeby niżej było X komentarzy że ktoś to zrobił i nic to nie dało..
@mirko_anonim: ja sąsiadów z boku nie słyszę, ale z góry już tak. Nie wiem czy takie coś jest do wygłuszenia. Zdecydowanie lepszy byłby efekt gdybyś wygłuszenie zrobił po stronie sąsiadów :P
@mirko_anonim: z sufitem będzie problem, ale jeśli chodzi o ściany to możesz ta sprawę zostawić na potem. Najwyżej jak będzie hałas to dobudujesz sobie po remoncie - tylko przenieś wcześniej grzejniki i nie rób mebli na styk
@mirko_anonim: nie spotkałem się, żeby ktoś w nowym budownictwie słyszał sąsiadów przez ściany. Przez wentylację w łazience tak, przez sufit też, ale nie przez ściany.
@mirko_anonim jeżeli cenisz sobie cieszę i spokoju to warto robić przed ścianki i wszystko wysuszać, nawet sufit. Ja ogólnie wykonywałem takie usługi i każdy był niezmiernie zasolony w szczególności jak miał głośnego sąsiada za ścianą a nie dowiesz się dopóki nie zamieszkasz. Warto pomyśleć o przed ściankach tylko na tych ścianach co łączy dwa mieszkania
#budujzwykopem #nieruchomosci #remontujzwykopem #remont #budownictwo
nowe mieszkanie (i nowe budownictwo) - warto robić przedścianki wygłuszeniowe na ścianach za którymi mam sąsiadów? Daje to coś w praktyce? Mogę pozwolić sobie na pogrubienie ścian o te 10-15cm bo mieszkanie jest i tak sporawe, ale nie chcę wydać dziesiąt tysięcy po to żeby się okazało że to nic nie daje. Cenię sobie spokój i ciszę, ale niestety na zadupiu mieszkać z wielu powodów nie mogę.. Ktoś ma może wiedzę w tym temacie? Bo w necie są filmiki pokazujące ile to daje, żeby niżej było X komentarzy że ktoś to zrobił i nic to nie dało..
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
I jak wyżej, jeżeli przy sypialni nie masz łazienki sąsiada obok, to najprędzej będziesz słyszał sąsiada z góry.