Aktywne Wpisy

piururo +204
Myślałem, że mnie to nie spotka, że takie rzeczy to głównie w mediach, ale jednak. Mam jedno mieszkanie, które obecnie wynajmuję (bo w przyszłości planuję tam zamieszkać) i obecni lokatorzy przestali po prostu płacić. Ojciec, matka i dziecko. Płacili przez rok, teraz rzucili oboje robotę i ch**. Przez jakiś czas gość jeszcze odpowiadał na SMSy, że on znajdzie jeszcze pracę, żeby nie przesadzać itp. i że zapłaci, a już prawie 3 miesiąc

P-v-E +37
Ostatnio widzę dużo reklam i filmików odnośnie #emerytura, #oszczedzanie, #gielda, #inwestycje, #ike. Wszędzie pięknie omawiają, żeby teraz cisnąć, reinwestować, odkładać, a po przekroczeniu wieku emerytalnego (np. 65 lat) zacząć żyć, bo będzie się miało milony.
Czy to nie jest największy scam XXI wieku? Aktualnie wszyscy zakładają, że dożyją min. 75 lat, będą pełni zdrowia i pewnie do
Czy to nie jest największy scam XXI wieku? Aktualnie wszyscy zakładają, że dożyją min. 75 lat, będą pełni zdrowia i pewnie do

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
To ile w Polsce trzeba zarabiać żeby stać było na nieruchomość za 3 mln??? 100k na miesiąc? Jak się dobrze zarabia, to chyba nie chodzi o to żeby dziadować?
Za chwilę już będzie problem z otrzymaniem
Dzieciaki w wieku licealnym zaraz wyfruną, a Ty będziesz w trakcie ich wylotu bujał się z willą ciężką do utrzymania i ciężką do posprzątania. Wam z żoną sił będzie ubywać, a nie przybywać, a cenny czas ostatków jak dzieci jeszcze nie wpadły w wir dorosłego życia chcesz przetrawić na ogarnianie budowy, które
@mirko_anonim: Ale wiesz, ze na finansach to Ty sie nie znasz i nie umeisz zrobic podstawowej matmy?
Dobra dosc atakowania
Jesli dziala kosztuje 2mln, to obecnie na 20 lat, rata kredytu by wyszla okolo 15-17k
dla 3 mln to
Ja zarabiam 13k z zona nauczycielka i to nawet nie mianowana i nam zostaje 8-10k oszczednosci co miesiac (aktualnie mamy tego 200k), a niczego sobie nie odmawiamy
To kto te wszystkie działy w premium lokalizacjach kupuje i kto te wypasione wille stawia? Wystarczy się przejechać po obrzeżach aglomeracji, po co lepsiejszych miejscówkach - buduje się od cholery "willi śródziemnomorskich".
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: Zaraz tam biedakiem. Ma biedackie myslenie, bo ledwo dostal troche kasy i juz musi przyszpanowac lepsza chata.
OP nawet nie rozumie jak dziala II prog podatkowy i jak bardzo to w-------a kase.
Znajomy był w podobnej sytuacji i żeby coś podpowiedzieć przydałoby się mieć więcej danych.
Jak zmiana miejsca wpłynie na Wasze dojazdy do pracy? Żona będzie pracować tam gdzie do tej pory? Dzieci zmienią szkołę?
Na ile prawdopodobne jest to, że tej rocznej premi dostaniesz 10 k zamiast 70-80k, bo będą cięcia i "musimy tak zrobić"
Z jaką ratą zaczynałeś