Wpis z mikrobloga

@makamele: tylko, że w praktyce prawnik za taką stawkę załatwi Ci uwalenie oskarżenia albo zmianę zarzutów z poważnych na jakieś g---o innymi słowy ratuje dupę przed odsiadką albo uczciwie odmówi podjęcia sprawy bo jest przegrana, a tu 1k za przegląd cipy xD
  • Odpowiedz
@johann_10: Ale odklejka (albo ragebait) xDD. Już to widzę jakby jej majster po inżynierce podczas budowy kolejnego domu zaśpiewał 800zł za godzinę, bo kilkanaście lat nauki, kilkadziesiąt doświadczenia, a to nie zwykle kierowanie zespołem jak ułożyć odpowiednio pustak aby jej sufit na łeb nie spadł (Chociaż już spadł). Tu chodzi o jej życie, więc minimum 800zł godzina.

A jeszcze projektant, tu to w ogóle! Nie jest to kilka kresek, ale
  • Odpowiedz
a tu 1k za przegląd cipy xD

@Kobcxdaa: nawet chyba to nie, jak pacjentka zgłosi jakiś problem to wysyłasz ją na jakieś dodatkowe badania, wymazy, srazy itp i jak przyjdzie wynik z laboratorium to już w sumie dowiesz się co ci jest XD
  • Odpowiedz
@johann_10: odnoszę wrażenie że oni są serio głupi XD architekt, inżynier, mechanik to są ludzie którzy również biorą odpowiedzialność i ich nauka mimo wszystko była dużo ciężka niż "zabawa w memory na medycynie" XDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@johann_10: Odklejka fchui.
No chyba że to lekarz turbo specjalista w swojej dziedzinie i zdiagnozuje problem z którym pacjentka tuła się x lat.
Ale jak rozłoży ręce tak jak reszta, to zwrot 70%. Wtedy można iść na taki układ. (chociaż wolałbym żeby NFZ działał tak żeby prywata nie miała racji bytu)
  • Odpowiedz
@johann_10: przecież to prywatna wizyta lewaki XD jak ma taki cennik i chętnych to co w tym złego? XD przecież ludzie mogą iść do kogoś za 200 albo na nfz. Lewaków w tym temacie się nie spodziewałem XD
  • Odpowiedz
@johann_10: projektuję systemy bezpieczeństwa w różnych dziwnych maszynach. Mam za sobą lata nauki na polibudzie, gdzie tarłem wiadomo czym po żwirze. Dziesiątki lat doświadczenia i setki projektów większych i mniejszych. Jeżeli się pomylę, komuś urwie rękę albo głowę. Każda moja decyzja musi być udokumentowana i przechowywana przez 10 lat, na wypadek gdyby jakiś pan prokurator zechciał sprawdzić dlaczego Areczek zbiera kiszkę z podłogi. Jeżeli ktoś uzna, że moja decyzja była
  • Odpowiedz
@johann_10: a notariusz mi za tego kafla załatwi mieszkanie komunalne poza kolejką?

Bo jaśnie pan lekarz kasuje po tyle, bo to legalna forma łapówki, żeby wp*erdalać swoich pacjentów na zabiegi do NFZ.

Jakby nie miał dojść w państwówce to za zaglądanie do p*zdy by zarabiał dziesięć razy mniej.
  • Odpowiedz
@johann_10: Przypominał mi się taki żart
Pewien bankier poprosił Verneta o jakiś rysunek. Malarz przez pięć minut zrobił niewielki rysunek i powiedział:
- To będzie kosztować 1000 franków.
- Jak to, 1000 franków za rysunek, na który stracił pan tylko pięć minut?!
- Tak - odpowiedział Vernet - ale ja straciłem 30 lat życia, żeby nauczyć się robić takie rysunki w ciągu pięciu minut.
  • Odpowiedz