Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
źródło: Obraz 17.04.2022, godz. 12.30
Pobierz

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: temp_file8481138928880253489
PobierzObrazek nie ilustruje komunizmu, obrazek ilustruje propagandę prawacką której wydaje się, że rozumie czym jest komunizm.
Może ja wam wytłumaczę.
Jak sobie odpowiesz na te dwa pytania to zrozumiesz tego mema ¯_(ツ)_/¯
Komunizm nie polega na identycznych zasobach ilościowych, nie na tym polega równość.
Po rewolucji październikowej majątek i bogactwo Romanowów zostały skonfiskowane przez nowe państwo radzieckie i majątki nie zostały "równo podzielone" między jednostki jako własność osobista tylko zostały znacjonalizowane do użytku zbiorowego.
I jest to zgodne z zasadami marksistowskimi, które przedkładają kolektywną własność i korzyści publiczne nad indywidualną dystrybucję
@
Więc o co masz dokładnie problem? Poza tym jeżeli się komuś coś zarzuca to wypadałoby to udowodnić
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-12 191836
PobierzNie, to ponad tuzin obcych mocarstw chciał zgladzic bolszewików i to właśnie te naciski wyczerpały zasoby ale było to niezbędne do obrony państwa przed imperializmem.
@Filippa Czym zajmujesz się w pracy?
Komentarz usunięty przez autora
@Afrobiker: Skoro zabranie majątku Romanowów było czymś złym to na pewno musieli to być niezwykle pracowici ludzie. Jestem początkującym kapitalistą niezbyt obytym z historią. Może opowiesz mi jak się dorobili tego majątku? Wiadomo, że ciężką pracą, ale chętnie poznałbym więcej szczegółó∑.
@Filippa: Mamy 30 lat wolności. Wielkie dziedziczone fortuny to może w Anglii lub USA.
U nas prawie każdy dorobił się sam.
I nie ma żadnej cnoty w ciężkiej pracy. Każdemu życzę żeby miał jak najprzyjemniejszą robotę.
@revente: Na przykład ś.p. doktor wizjoner co jak każdy normalny człowiek w raczkującej III RP dostał od ojca milion dolarów z niewiadomych źródeł. Przy okazji dostał kapitał społeczny w postaci znajomości z prezesem Volkswagena i wizjoner biznesu wpadł na pomyśl sprzedaży aut tej marki polskiej policji. Potem wizjoner postanowił zostać korporacyjnym
Bo nie ma co ukrywać, że najbardziej oberwie się przeciętnemu Kowalskiemu a korporacje, które nie płacą tutaj podatków dalej ich nie będą płacić.
Dlaczego to ostatnie pokolenie nie protestuje przed firmami, które zatruwają środowisko albo przed parlamentem? Tylko zamiast tego denerwują Bogu ducha winnych ludzi, którzy