Aktywne Wpisy

Mr_Przyjemny +384
źródło: temp_file7347315583924711866
Pobierz
Rainmaker97 +95
Uwielbiam kiedy Brzoska przyjeżdża z nowymi deregulacjami, zapewne kurierzy również nie mogą się doczekać kiedy rząd zdereguluje kolejne aspekty ich pracy i wreszcie jak to się mówi „gospodarka ruszy”.
#antykapitalizm #gospodarka #januszebiznesu #bekazlibka
#antykapitalizm #gospodarka #januszebiznesu #bekazlibka
źródło: IMG_4222
Pobierz

A i jeszcze jedno odnośnie kwestia pasjonatów. Pasjonaci tak p------ą, że IT to taka rozwojowa branża że trzeba się ciągle, NIEUSTANNIE uczyć po godzinach by nie wypaść z obiegu.
To czemu ci pasjonaci siedzą w jakiejś Javie, .NET, JavaScript czy Pythonie? Jakie tam są innowacje? G---o się tam zmienia. Mało tego, w takiej Javie praca jest w 99% odtwórcza a twórcza w 1%. Ciężko trafić na dwa różne problemy, wszystko się ciągle powtarza, najwięcej czasu schodzi na kopiowanie kodu z innych projektów/neta, zmienna nazw zmiennych, dopasowanie do domeny i gotowe. Takie są realia tej branży. Nie pamietam kiedy ostatnio miałem coś innego, gdzie musiałem użyć kreatywności w pracy. Dosłownie każdy problem jaki mam wyszukuje w google i mam odpowiedź na pierwszej stronie. Albo AI mi wypluwa idealny kod.
Gdyby pasjonaci naprawdę byli pasjonatami to by nie pracowali w jakiejś Javie na etacie czy w kontraktowni na B2B. Prawdziwy pasjonat klepie jakieś frameworki typu Spring, Kafka, Elasticsearch (nie używa tylko buduje te frameworki by inni ich używali), klepie język programowania, ma własny startup, firmę.
Ci pasjonaci tutaj na tagu to żadni pasjonaci. Nie można się pasjonować nowymi wersjami JavaScriptu czy Javy bo to jest zbyt trywialne
osoby które lubią pracę to osoby które mają często po pracy NORMALNE hobby, pasje, zainteresowania, znajomych, dziewczynę, żonę, dzieci.
pasjonat to osoba z pierd**** obsesją na punkcie programowania, jego całe życie to praca i rozwój po pracy i nic poza tym. Chorzy fanatycy
@nad__czlowiek: ale kto i gdzie tak mówi? tak mówią ludzie na wykopie co studiują na politechnice i są na początku tej przygody, albo zajawkowicze w 1 robocie
pogadamy jak będziesz miał 10+ lat doświadczenia - wtedy zrozumiesz czemu w wielu firmach wiara kwitnie
@tommyrb: jak wielu programistów z np. 1000 osób znanych Tobie ma taki mindset - moim zdaniem 1% max
jeszcze mniejszy odsetek osób dojrzałych 35 lat plus z rodzinami i
@Dietetyq: bo to są pasjonaci, a nie melepety walące konia do wersji frameworków
Najbardziej śmieszy robienie z tego zawodu jakieś specjalnego i porównywanie go do
@Riiuku: Minimum phd z topowej europejskiej uczelni a nie gównianej polskiej politechniki. Akurat trafiłem takiego ziomeczka, który nie wiem jakim chujem u nas prowadził zajęcia z ML'a bo robił wtedy doktorat na ETH Zurich xD