Aktywne Wpisy

Aowe +213
1/x
Panowie, w kontekście "hehe" dobrowolnych ćwiczeń uruchamiam tag #pamietajocowalczysz
Content będzie przypominał nam, o co potencjalnie moglibyśmy walczyć – tj. o deweloperów, kurniki inwestycyjne, równouprawnienie kobiet, oraz integrujacych sie z nimi mokebe i enrique.
Prośba
Panowie, w kontekście "hehe" dobrowolnych ćwiczeń uruchamiam tag #pamietajocowalczysz
Content będzie przypominał nam, o co potencjalnie moglibyśmy walczyć – tj. o deweloperów, kurniki inwestycyjne, równouprawnienie kobiet, oraz integrujacych sie z nimi mokebe i enrique.
Prośba

Ja przez 7 lat mojej pracy zawodowej jako programista, zanim jeszcze zostałem Seniorem jak miałem 2-6 lat doświadczenia, to pracowałem po różnych projektach. W jednym projekcie doświadczałem takiego przewlekłego stresu, (ciągła gonitwa w Sprintach, przepytywanki na Daily rano, niejasne wymagania wymieszane z nierealnymi terminami) że chodziłem do psychiatry po leki uspokajające w ciągu dnia "Xanax" oraz leki na sen "Zolpidem". Brałem to g---o jakieś dwa miesiące, aż mi wyrównało sen i cykl dnia. Potem się zwolniłem z tej pracy, po 5 miesiącach. Odstawiłem leki.
To była praca w jednej ze znanych firm, co wygrywa przetargi dla różnych firm np. banków, ubezpieczalni, stacji paliw i tak dalej. Zazwyczaj grubo przestrzelone wszystko z finansowaniem i zasobami ludzkimi, że potem programiści uprawiają "crunch" i cały ciężar złych decyzji jest przenoszony na zwykłych pracowników.
Osobiście nie wiem jak jest w Microsofcie, ale jeżeli autor tego wpisu mówi o "ekstremalnym stresie" to współczuję ludziom i w pewnym sensie nie wiem co powiedzieć.
Powiedzenie, by znaleźć inną pracę i tak dalej... To nie jest takie proste. Ja przez 7 lat pracy, pracowałem w 4 firmach, 2 dwóch firmach trafiłem na totalny kołchoz i Januszex, a w dwóch było w miarę normalnie.
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java #studbaza #politechnikapoznanska #agh #pracbaza
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-11 213438
Pobierz@ByczekRozplodowy: W sensie? Zwolniłem się, przestałem pracować to i leki odstawiłem. Nie mam ochoty wracać do nich, bo przymulony z deka chodziłem.