Wpis z mikrobloga

#startup #programowanie #programista15k #chwalesie

Buduję platformę lowcode która pozwala na przerobienie zapytań sql na aplikację.
Moim problemem jest fakt że po wejściu na stronę główną ludzie nie wiedzą co ona robi
Czy znajdzie się tu jakaś dobra dusza która oceni stronę i odpowie na takie pytania?

1) Pierwsza myśl po przeskrolowaniu strony głównej co robi aplikacja
2) Przeczytanie landingu i opisanie do czego służy
3) Uruchomienie apki i ocena użyteczności

apizilla

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apizillaio: weź to chłopie przerób całe xD nie wiem po przeskrolowaniu co to robi, bo jest za długa i nie chce mi się tego czytać, jak większości. Większość tekstów nie spełnia nawet wymogów AA i źle się to czyta. popracuj koniecznie nad designem, po co wrzucasz screeny z pustymi text fieldami? jakbyś miał heatmape z analityki to pewnie byś się dowiedział, że ludzie klikają w zdjęcia xD. Całe hero above
  • Odpowiedz
@apizillaio: ja dorzucę od siebie:
1. czcionka jakaś taka dziwna tzn. bardzo cienka przez co cieżko się czyta.
2. We are open from 9am — 5pm week days. -> ale to jakiego czasu? USA? UE? CEE? Ogólnie te teksty jakieś takie nijakie.
  • Odpowiedz
  • 0
@tommyrb: puste inputy - to są aplikacje stworzone za pomocą apizilli, kopia hackernewsa i prosta aplikacja do połączenia się z openai. Tekst w 100% napisany przez openai, będę musiał zlecić przerobienie tego tekstu. Podpięcie heatmapy to dobry pomysł

@acpiorundc to z gotowej templatki, godziny kontaktu też z gotowca, faktycznie nie mają tam sensu
  • Odpowiedz
@apizillaio: ogólnie design strony jest taki jakiś nijaki, po prostu trochę odrzuca jak się na to patrzy. nie wiem nawet dlaczego. to trochę wygląda jak basicowy bootstrap
  • Odpowiedz
  • 1
@tubkas12: film się robi :) Korzystałem z gotowej templatki, w backend jestem dobry, ale design to dla mnie czarna magia. Oprócz filmu chcę żeby treść na stronie mówiła coś o produkcie, stąd moje pytania
  • Odpowiedz
@apizillaio: rozumiem, też jestem backendowcem ale wiesz design to jest pierwsza rzecz którą widzisz na oczy, technologia pod maską może być świetna ale jak tego dobrze nie sprzedasz to będzie ciężko.
  • Odpowiedz
  • 0
@tubkas12: masz rację, tylko pytanie jak zaprezentować produkt który odpalasz głównie w konsoli, a jego wynikiem jest aplikacja. Pomijam oczywiście zrobienie filmu bo to must have którego jeszcze nie mam
  • Odpowiedz
@apizillaio: a tak z ciekawości wrzucałeś to na jakieś subreddity, agregatory aplikacji czy jakieś strony typu indiehackers? jakbym celował w kuców to tam. w polsce to może jakieś reklamy na facebooku czy linkedinie + grupki facebookowe
  • Odpowiedz
  • 1
@tubkas12: coś wrzuciłem, ale chcę najpierw załatwić leaky bucket - landing musi dobrze opisywać produkt, inaczej ludzie się nim nie zainteresują. Na początek planuje organiczny ruch, nie ma sensu wrzucać pieniędzy w reklamy jeśli landing nie konwertuje
  • Odpowiedz
  • 1
@tubkas12: jako film z use case mam nagrane robienie aplikacji od podstaw, która wystawia restowy paginowalny endpoint z listą produktów, admin panel z jednym buttonem który exportuje dane przez rest api do dwóch usług, robi inserta o powodzeniu operacji i wysyła jedną wiadomość na kolejkę. Wszystko to w ciągu 20 minut, z magią montażu będzie pewnie 5 minut, mam nadzieję że nie będzie to zbyt skomplikowany przykład
  • Odpowiedz