Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +11
Też was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
kasiaret +95
#slubodpierwszegowejrzenia mam wrażenie, że kobiety są dużo bardziej ogarnięte i stabilne życiowo niz dobrani partnerzy. Dziewczyny są wykształcone, mają prace, mieszkania i są samodzielne.
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował

Chodzi o załadunek drewna, serio przy takim piecu można wrzucać po jednym drewienku i nie ma żadnego podajnika żeby nawalić w niego drewna na tydzień i zapomnieć?
#dom #ogrzewanie
źródło: Screenshot 2024-12-09 at 11-08-02 Profil @r5678 Wykop.pl
PobierzPrzecież to bez sensu, ja bym takie coś wywalił od razu i zmienił na co innego, pewnie gaz na podwórku butla zakopana w ziemi.
Ewentualnie zrobił podajnik ale byłoby to skompikowane bo coś musiało by mechanicznie otwierać dzwiczki tłok aby wpychał drewienko i andruino i aby wiedział kiedy.. może po temp pieca albo pojemności pieca, że jak opada to jest wiecej wolnego miejsca i on
@r5678: Nie każdego stać na to żeby w-----ć kilkadziesiąt tysięcy na wymianę całej instalacji c.o., nowy piec i montaż zbiornika gazu. Do tego sporo osób ma praktycznie darmowy opał w postaci samowyrobionego drewna, drewna ze swojego lasu, jakiś euro palet czy coś. Weź im teraz powiedz że muszą wydać 30-40k na wymianę pieca, ale
@r5678: tylko po co jak nie masz takiego pieca? (ʘ‿ʘ)
@r5678: Nie da się do takiego pieca zrobić podajnika. Na pellet ewentualnie. Ale pelletu nikt za darmoszkę nie ma.
@r5678: "Powiedz mi że nie jesteś inżynierem bez mówienia" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zautomatyzowanie tego w taki sposób żeby w 100% działało i było bezpieczne byłoby kosztowne i pewnie taniej (ale wcale nie tanio) byłoby już wymienić ten piec na inny.
@xyz_xyz @Tagliacozzo
Da się, mam kilka pomysłów luźnych. wiadomo wymagało by testów
Jeden taki że te drzwiczki musiałby się otwierać do dołu a nie w bok.. taka ślizgawka przed nimi, że drewno samo by wpadło. a wcześniej kosz gdzie bok/dół się otwiera i wypada jedno drewienko na tą ślizgawkę. Trzeba by je aby ładnie ułożyć w koszu.
inna opcja to taka jakby
@r5678: Szalej! ( ͡º ͜ʖ͡º)